Press "Enter" to skip to content

Talous

Mies alitti miljoonan euron tulorajan jo kolmattakymmenettä kertaa

Päijäthämäläinen Timo Virtanen, 50, on onnistunut siinä missä moni suomalainen ei. Hänen tulonsa ovat pysyneet alle miljoonassa eurossa kymmenien vuosien ajan.

20 euron seteli vasemmassa kädessä
Timo Virtanen ei peittele tyytyväisyyttään. Hänen vuosien varrella keräämänsä vaurauden hoito ei vaadi juurikaan ponnistelua, koska se mahtuu jompaankumpaan käteen.

“Tarkemmin sanottuna työurani kaikkina vuosina”, Virtanen kertoo ja kaataa kahvia kuppiinsa kotonaan Hikiän ja Hennalan välimailla.

Tarkempaa paikkaa emme Virtasen pyynnöstä kerro, koska hän ei ole valmis siihen mediamyllytykseen, jonka verotietojen julkistaminen yleensä aiheuttaa.

Eniten hän pelkäsi miljoonan rajaa viime vuosikymmenen puolivälin tienoilla.

“Hirvitti melkoisesti, kun minulla oli yllättäen kuukausipalkkainen työ tammikuusta marraskuuhun asti”, Virtanen muistelee.

“Lopulta sitten kuitenkin pysyttelin alle miljoonassa tuollakin kertaa. Verolippu kolahti postilaatikkoon ja 23 700 olivat verotettavat tulot silloin.”

Virtanen arvelee, että hänen tulokehityksensä on kodin perua.

“Vuokralla asuttiin Hämeenlinnassa ja isä ja äiti olivat varmistaneet vaurautensa käymällä kansakoulun. Minä sitten 1990-luvun alussa varmistin omani humanistisen alan korkeakoulututkinnolla.”

Tuoreimmassa vahvistetussa verotuksessa Timo Virtasen tienestit olivat 17 400 euroa. Hän ei ole antanut tulovirtojensa vaikuttaa elämäntapaansa.

“Arki ei ole muuttunut: aamulla mennään edelleen töihin, jos niitä on.”

Lähitulevaisuudessa hän aikoo hankkia uudet housut.

“Sellaiset mustat. Ehkä farkut.”

Housuostoksensa Virtanen rahoittanee pääomatuloillaan.

“Perin Keravan-tädiltä 150 Elisan osaketta. Jännitin vähän ensimmäisiä osinkoja, mutta niissäkin onnistuin sitten jäämään alle miljoonaan euroon. Muistaakseni sain yhteensä 210 euroa ja siitä pääomatuloverot pois. Vaatekauppareissun jälkeen jää vielä vähän säästöön tulevien eläkepäivien kaihileikkausta varten.”

Uutissirkus pyrkii varmistamaan sen, että käyttää vastuuntuntoisesti oikeuttaan julkaista verotietosatiiria. Timo Virtasen nimi on muutettu, jottei hän herättäisi naapurustossaan kateutta.

Lue Uutissirkuksesta myös:
1.11.2011: Tässäkö maamme nopein vaurastuja?

Aiheesta muissa aviiseissa:
Tarpeeksi ja vielä lisää lähipäivinä

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.