Press "Enter" to skip to content

Uusimmat

Demokratiapalkinnon äänestysprosentti: 0,04

Vain 1917 ihmistä osallistui äänestykseen 30. maaliskuuta jaettavan demokratiapalkinnon saajasta. Asia käy ilmi otakantaa.fi -nettisivuilta.

Puolitangossa on lippu
Äänestäjämäärän ja Suomen itsenäistymisvuoden välillä on hämmentävää yhtenevyyttä.

Palkinnon avulla pyritään lisäämään tietoa kansalaisyhteiskunnasta ja löytämään hyviä käytäntöjä aktiivisen kansalaisuuden tukemiseksi, kertoo valtioneuvosto.

Valtioneuvoston ja oikeusministeriön omien verkko- ja Facebook-sivujen lisäksi äänestysmahdollisuudesta on ollut tietoa demokratia.fi ja otakantaa.fi -palvelussa sekä mm. muutamien kaupunginosayhdistysten sivuilla.

Google-haun mukaan suurista lehtitaloista palkintoäänestyksen on maininnut vain Ilkka yhdessä pääkirjoituksessaan. Demokratiapalkinnon yhteistyökumppaneihin kuuluva Yleisradio ei ole kuluvana vuonna ennen äänestystä tai sen aikana julkaissut nettisivuillaan ainuttakaan asiasta kertonutta juttua. Äänestystä on käsitelty yhdessä Aamu-TV:n lähetyksessä.

Twitterissä tunniste #demokratiapalkinto esiintyi ennen äänestyksen päättymistä parikymmentä kertaa.

Palkinto jaetaan joka toinen vuosi ja sen myöntää oikeusministeriö. Se otti vastaan ehdotuksia palkittavista tammikuun puolivälistä helmikuun puoliväliin. Yleisöäänestys järjestettiin maaliskuun alkupuolella.

Demokratiapalkinnon valitsijaraatiin kuuluvat tänä vuonna jääkiekkovalmentaja Jukka Jalonen ja näyttelijä, professori Elina Knihtilä. Raati valitsee kaksi palkittavaa, kolmas valittiin yleisöäänestyksellä otakantaa.fi -palvelussa.

Palkinto toteutetaan yhteistyössä valtiovarainministeriön, Yleisradion, Suomen Kuntaliiton, Maaseutupolitiikan neuvoston ja Suomen Yrittäjien kanssa. Palkinnonjako on torstaina Suomi 100 -demokratiaviikkojen juhlaseminaarissa Helsingissä.

Aiheesta muualla:
Otakantaa.fi: Äänestä suosikkiasi vuoden 2017 Demokratiapalkinnon saajaksi
Demokratia.fi: Osallistu Suomi 100 -juhalavuoden demokratiatapahtumiin
Oikeusministeriö: Demokratiapalkinto
Oikeusministeriö: Demokratiapalkinto 2017 säännöt ja kriteerit

Otsikkomme äänestysprosentin laskennassa käytetyt luvut: äänestykseen otakantaa.fi -sivulla osallistuneiden määrä 1917; kuntavaaleissa äänioikeutettujen määrä 4 365 1943. Nettiäänestykseen saattoivat ilmeisesti ottaa osaa muutkin kuin täysi-ikäiset suomalaiset, joten todellinen äänestysprosentti voi olla pienempi.

Edit 29.3. klo 12.00: korjattu äänestysprosentin pilkkuvirhe eli oikea äänestysprosentti otsikkomme mukainen, ei 0,0004, kuten aluksi kerroimme.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2024 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.