Press "Enter" to skip to content

Kehitystoiminta , Uusimmat

Pappi antoi anteeksi

Saarnan alkupuolen perusanteeksiantojen jälkeen ensimmäisenä armahdettiin kirkkoväki kirkollisverosta. Anteeksianto sattui Karnaisten kirkossa loppiaisena, mutta siitä ei aiheutunut henkilövahinkoja.

kirkontorni ulottuu horisontin yläpuolelle kuulaassa syysilmassa
Anteeksiannon sanoma kaikui Karnaisten kirkonmäeltä useiden satojen kilometrien päähän. Kuva ei liity tapaukseen.

Kirkkoherra Panu Koistiaisen saarna oli kokonaisuudessaan hyvin anteeksiantavainen. Ilmeisesti kirkkoväen spontaaneista aplodeista innostuneena kirkkoherra äityi antamaan kirkollisverojen lisäksi anteeksi kunnallisverot ja tuloverot. Pienen kannustuksen jälkeen armahdettiin myös asuntolainojen lyhennykset.

Osa kirkonmenoihin saapuneista (kesk) kyseli anteeksiantoa istuvalle hallitukselle, mutta siihen kirkkoherra ei suostunut. Totesi vain, että “itse ovat asiat persiilleen jappastelleet”.

Kirkkoväki esitti myös muita yksittäisiä anteeksiantoanomuksia, joista osa oli kirkkoherran mielestä perusteltuja ja siten annettavissa anteeksi. Näihin kuului esimerkiksi yksi kylällä välipäivinä tapahtunut risteyskolari.

”Kyllä oli hieno saarna ja jumalanpalvelus, tuskin koskaan on kirkkoväki poistunut näin auvoisella mielellä kuin tänään. Meinataan puolison kanssa katsella isompaa asuntoa, kun nuo entiset lainat poistuivat ja veroakaan ei tarvitse maksaa koko vuonna”, elämänsä ensimmäisen kerran koko jumalanpalveluksen ajan hereillä pysynyt Anselmi Salmi kertoi.

Jumalanpalveluksen loppuvaiheessa oli pientä hämminkiä, koska ehtoollisella oli nautittavana vain öylätti. Kirkollisviini oli kuulemma päässyt kirkkoherran mukaan loppumaan, kun kunnassa on niin paljon anteeksiannettavaa.

Huhu anteeksiannoista aiheutti Karnaisten kirkonmäelle jättiläismäisen liikenneruuhkan tänään sunnuntaina, koska lähes 15 000 ihmistä saapui jo aamunvarhain jonottamaan seuraavaan jumalanpalvelukseen. Tungos kuitenkin hellitti, kun kävi ilmi, että kirkkoherra Koistiainen on toistaiseksi sairauslomalla.

Teksti: Teppo Tasanen, maakuntakirjeenvaihtaja

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.