Press "Enter" to skip to content

Kehitystoiminta , Uusimmat

Yritys palkkasi yli-ikäisiä työntekijöitä

Imatralaisen Virtanen Oyj:n osakekurssi ampaisi nousuun heti kun tieto työpaikalle ilmestyneistä viisikymppisistä työntekijöistä alkoi levitä sosiaalisessa mediassa.

työntekijä kulkee pihalla ja ambulanssi kaartaa ohi
Kun juuri rekrytoitu Pirjo, 49, nähtiin työpaikalla ensimmäistä kertaa, hänelle soitettiin ambulanssi. Kun hänen kaikesta huolimatta annettiin jatkaa työskentelyään, yrityksen liikevoitto alkoi kasvaa.

Pirjo, 49, ja Veikko, 51, (nimet muutettu) palkattiin elokuussa yhtiöön, vaikka molempien parasta ennen -päivämäärä oli selkeästi ylittynyt. Yrityksen muu henkilöstö suhtautuu tilanteeseen myönteisesti.

“Uskaliaimmat lähestyivät Pirjoa ja Veikkoa jo heidän toisena työpäivänään ja siivosivat pahimmat pölyt ja hämähäkinseitit näiden päältä”, luottamushenkilö Jemina Lehto toteaa.

“Molempien kuteet olivat nähtävyys. Veikolla oli slipoveri ja vakosamettitakki, jossa oli olkatoppaukset ja kyynärpääpaikat”, työpäällikkö Pete Tamminen jatkaa ja kertoo muodin levinneen hetkessä yrityksen kaikkiin toimipisteisiin.

Virtasen liikevoitto
kohosi äkillisesti

Yli-ikäisten työntekijöiden arvellaan tehostaneen Virtasen toimintaa merkittävästi, koska he ovat omalla esimerkillään kannustaneet muita ylittämään itsensä. Lisäksi he ovat tuoneet mukanaan tietoa, joka on nopettanut monia työvaiheita.

“He kertoivat esimerkiksi harjoittelijallemme kaikkein parhaat excel-niksinsä. Tämän seurauksena harjoittelija sai tehdyksi viikon työt kahdessa päivässä. Nyt osastopäällikkömmekin tarkistaa omat excelinsä joko harjoittelijan, Pirkon tai Veikon kanssa”, Jemina Lehto sanoo.

“Sitäpaitsi varsinkin Pirjo tuntuu jatkuvasti unohtavan, koska kuuluu mennä kahvitauolle ja missä kahvihuone on.”

“Veikko taas on aamulla ovea rynkyttämässä jo kukonlaulun aikaan, selkeästi ainakin kymmenen minuuttia ennen työajan alkua”, Pete Tamminen mainitsee havainneensa.

Luottamushenkilö Lehdon mukaan yrityksen henkilöstö voi paremmin kuin koskaan. Hän toivoo valtiovallalta samankaltaisia jatkotoimenpiteitä vastaavien rekrytointien lisäämiseksi.

“Eihän siitä mitään tule, jos pelkkien kolmekymppisten annetaan omistautua palkkatyölle siinä lastensa korvatulehdusten välissä”, Lehto kiteyttää.

Teksti: Sirkku Selander, maakuntakirjeenvaihtaja & Gilbert Granholm, päätoimittaja

Lue Uutissirkuksesta myös:
25.2.2013: Peruskoululainen kehitti työuriin 12 lisävuottaTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.