Press "Enter" to skip to content

Kehitystoiminta , Uusimmat

Kauppakeskus uudistaa hoivapalvelumarkkinat

Japanilainen yritys suunnittelee Päijät-Hämeeseen kauppakeskusta, joka tarjoaisi vaihtoehdon vanhustentaloille ja terveyskeskusten vuodeosastoille.

kauppakeskuksen käytävä
Arkistokuvammekin kaltainen kauppakeskuksen pääbulevardi voisi toimia öisin makuusalina, jossa ammattitaitoinen kolmen hengen tiimi huolehtisi vanhusten hyvinvoinnista.

Hoivapalvelujen ydin nousee kauppapaikan keskusbulevardille, joka toimii öisin myös makuusalina.

“Mikäli hoivapalvelumme asiakkaat varustetaan etäluentaan sopivilla korteilla, he voivat maksaa ostoksensa vaikka nousematta vuoteestaan”, iloitsee Suomen maajohtaja Mika Akiko Hoiva- ja kauppakeskuspalvelut Bochi Oy:stä.

Kauppakeskukseen rakennetaan rata, jonka automaattinen kuljetin kyyditsee hoivapalveluasiakkaat vuoteissaan tai geriatrisissa tuoleissaan päivittäin suoraan kaikkiin keskuksen 115 erikoisliikkeeseen.

“Rata kulkee kaikkien näiden liikkeiden jokaisen hyllyvälin kautta ja yksi ostoskierros kestää noin 11 tuntia”, Mika Akiko valottaa.

Hoivapalveluasiakkaan kuljetin aloittaa kierroksensa aamiaiskahvilasta, ja se pysähtyy kello 11 lounasruokalaan, kello 14 iltapäiväkahvilaan ja kello 17 päivällisravintolaan. Ravintoloissa ruoan tarjoilusta huolehtivat robotit.

Bochi on testannut vastaavaa konseptia Japanissa. Päijät-Hämeen markkinoilla yritys havittelee alkuvaiheessa noin viittätuhatta asiakasta, joita kauppakeskuksen makuusalissa palvelisi hoivapalveluihin erikoistunut kolmen hengen tiimi.

Valtiovarainministeriö on erittäin innostunut uudesta palvelumallista, ja se otetaan laajempaan testikäyttöön sote-uudistuksen yhteydessä, mikäli Bochi kykenee vähentämään nyt ilmoittamaansa makuusalihenkilökunnan määrää.

Lue Uutissirkuksesta myös:
22.1.2012: Vanhusten yksinpurjehdukset tervehdyttäisivät kuntatalouden

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.