Press "Enter" to skip to content

Uusimmat , Vierasmaa

Putin epäonnistui pituuskasvunsa vauhdittamisessa

Tavallisesti asioista perillä olevien Kreml-lähteidemme mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin on edelleen vain 170 senttimetriä pitkä.

170 senttiä korkea on Vladimir Putin, keittiöjakkara taas noin 65 cm
Venäjän presidentti Vladimir Putin on vain noin metrin verran tavanomaista keittiöjakkaraa korkeampi.

“Krimin niemimaan liittäminen Venäjään ei ole lisännyt Putinin pituutta ensinkään”, Uutissirkuksen naapuruus-, idänkauppa- ja voissapaistoasiantuntija Uolevi Ahonen arvioi.

“On epätodennäköistä, että edes Mariupolin tai koko Itä-Ukrainan alueliitokset vaikuttaisivat hänen pituuskasvuunsa, joka ilmeisesti päättyi jo reilusti ennen 20 vuoden ikää.”

Putinin edeltäjä Josif Stalin ei kasvanut yli 165-senttiseksi, vaikka hän onnistuikin 1940-luvulla laajentamaan silloisen Neuvostoliiton myös parikymmentä vuotta aiemmin itsenäistyneisiin Viroon, Latviaan ja Liettuaan.

“Koska mainitut maat ovat sittemmin vapautuneet miehityksestä ja liittyneet puolustusliitto Naton jäseniksi, en yhtään osaa arvailla, millä Vladimir Putin voisi enää yrittää lääkitä pituuskasvuaan Itämeren rannikolla, jos hänelle sellainen tarve sattuisi tulemaan”, Ahonen sanoo.

Lue Uutissirkuksesta myös:
25.8.2014: Suomi käynnisti Turun evakuoinnin

Datajournalismia aiheesta muissa aviiseissa:
The Guardian 18.10.2011: Statesmen and stature: how tall are our world leaders?Tykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.