Press "Enter" to skip to content

Kulttuuri

Tutkijaa puukotettiin käteen yliopistolla

Määräaikaista tutkijaa puukottaneen määräaikaisen yliopisto-opettajan mukaan hän yritti suunnata iskunsa uhrin selkään, mutta ei kyennyt toteuttamaan tekoaan siten kuin oli suunnitellut.

Veitsi
Tulevaisuudessa sähköinen ajanvarausjärjestelmä helpottanee selkään puukottamista. Määräaikainen yliopisto-opettaja toivoisi yksikkönsä kahvihuoneeseen myös nykyistä ajanmukaisempaa puukotusvälineistöä.

“Kun lähestyin työtoverini huonetta, havaitsin, että häntä oli puukotettu selkään jo kahdesti. Lisäksi kaksi muuta määräaikaista tutkijaa ja yksi omista etenemismahdollisuuksistaan huolestunut apulaisprofessori olivat huoneen ovella odottamassa vuoroaan omien veitsiensä kanssa”, 33-vuotias mies kuvailee.

“Minulle ei jonon viimeisenä jäänyt juuri muuta mahdollisuutta kuin sujauttaa teräaseellani sinne, minne muilta jäi tilaa.”

Kuusi vuotta neljällä määräaikaisella työsopimuksella eteläsuomalaisella yliopistolla työskennellyt puukottaja voi olosuhteisiin nähden hyvin.

“Nykyinen työsopimukseni umpeutuu joulukuussa, joten halusin ehtiä puukottamaan kollegaani ensimmäisenä. Yliopistomaailmassa viettäminäni vuosina olen toki tottunut valmistautumaan yllättäviin tilanteisiin, joten kyllä minä tästäkin selviän, ehkä.”

Sekä opetus- että valtiovarainministeriö ovat ilmoittaneet voivansa tarkastella kriittisesti yliopistojen nykyistä rahoitusmallia, jotta tämänkaltaiset tapaukset voitaisiin jatkossa välttää.

“Selkään puukotettavia varten voitaisiin luoda esimerkiksi elektroninen ajanvarausjärjestelmä, jottei heidän työtovereidensa kallista apuraha-anomus-, viittaus-, maisteri- ja tohtorituotantoaikaa kuluisi ylenmääräiseen makrotason ongelmanratkaisuun”, ministeriön yhteinen määräaikainen kehitysprojektiapulainen Ilmo Viitamäki arvioi.Tykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.