Press "Enter" to skip to content

Uusimmat

Tornihotelli uhkaa vaurioittaa Helsingin rantojen estetiikkaa

Jos Helsinkiä lähestyvä matkailija tuijottaisi Jätkäsaaren tornihotellia, häneltä voisi jäädä huomaamatta Wärtsilän entinen telakkahalli.

Helsingin nykyinen siluetti jää paitsioon, jos mereltä näkyykin Arthur Buchardtin hotelli.
Helsingin nykyinen siluetti jää paitsioon, jos mereltä näkyykin Arthur Buchardtin hotelli. Torni rakennettaisiin hieman kuvan vasemman laidan ulkopuolelle.

Helsingin Hernesaaressa sijaitseva telakkahalli edustaa 1900-luvun jälkipuoliskon teollisuushalliarkkitehtuurin kultakautta. Hyvällä säällä sen siniharmaan peltiseinän estetiikan ääreen voi hiljentyä merellä jo parinkymmenen kilometrin päässä kaupungista.

Helsingin kaupunginvaltuusto käsittelee kiinteistösijoittaja Arthur Buchardtin hotellihanketta ensi viikon puolivälissä. Kaava sallisi Jätkäsaareen 16-kerroksisen hotellin, mutta Buchardtin mukaan vasta 33 kerrosta tekisivät kiinteistöstä taloudellisesti kannattavan.

Tallinnan siluetissa näkyy muutamia jo toteutuneita hotellihankkeita.
Tallinnan siluetissa näkyy muutamia jo toteutuneita hotellihankkeita.

Jos hotelli rakennetaan tai jätetään rakentamatta Jätkäsaareen, Helsinki tuhoutuu, kaupunginvaltuuston jäsenet arvioivat. Mikäli tornihanke toteutuu, se luo noin 1500 henkilötyövuoden verran urakkaa virolaisille ja puolalaisille rakennusmiehille.

Helsinkiin on perinteisesti ollut jokseenkin mahdotonta rakentaa puunlatvojen yläpuolelle kurottuvia rakennuksia, koska tällöin kaikilla olisi lyhyempi matka kaikkialle.

Lue Uutissirkuksesta myös Buchardtin seikkailuista Katajanokalla vuonna 2009:
14.10.2009: Uudet kuvat osoittavat hotellin kauniiksi

Aiheesta muissa aviiseissa:
HS 10.5.2013: Jätkäsaaren torni huojuu – käsittelystä tulossa tiukka
Yle 7.5.2013: Kaupunginhallitus näytti vihreää valoa Jätkäsaaren jättiläishotellille
Tilastokeskus 18.10.2012: Kotimaisten matkailijoiden yöpymiset lisääntyivät 1,5 prosenttia elokuussa 2012

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.