Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Uudet kuvat osoittavat hotellin kauniiksi

Helsingin Katajanokan hotellista tulee kaupunkisuunnitteluviraston mukaan yksi maailman upeimmista. Tuoreet havainnekuvat osoittavat, että Helsinki tuhoutuu, jos virasto ja hotellisijoittaja Arthur Buchardt eivät voi toteuttaa uudisrakennusta.

Katajanokan hotelli elävöittää Kauppatorin seutua ja täydentää Helsingin arkkitehtuurin kerrostuneisuutta.
Katajanokan hotelli elävöittää Kauppatorin seutua ja täydentää Helsingin arkkitehtuurin kerrostuneisuutta.

Uutissirkuksen haltuunsa saamien havainnekuvien mukaan Katajanokalla, Helsingissä tai Euroopassa ei ole koskaan nähty yhtä loistavaa arkkitehtuuria.

Katajanokan hotellihanketta ovat yrittäneet kritiikillään jarruttaa monet vähäpätöiset amatöörit kuten mitättömät arkkitehdit, museovirasto ja presidentin kanslia.

Arvostelijat ovat väärässä, koska sveitsiläisen arkkitehtitoimisto Herzog & deMeuronin hotelli jatkaa jatkaa hienolla tavalla Pohjois-Esplanadin arvotalojen rivistöä.
Alvar Aallon Enson pääkonttoritalo täydentää empirekeskustan rakennusketjua 1960-luvun tyylillä, ja sen viereen nouseva hotelli taas tämän ajan keinoilla.

Kaupunkisuunnitteluvirasto tuo hotellisuunnitelmasta saadut lausunnot kaupunkisuunnittelulautakunnan käsittelyyn, jonka jälkeen sitä käsitellään kaupungin muissa hallintoelimissä noin 15 minuuttia. Sen jälkeen hotellia aletaan rakentaa kiireimmän kaupalla.

Katajanokan tontin hotellihanke on käynnistetty ilman tarjouskilpailua. Edellisen kerran Helsingin keskustaan saatiin huippuarkkitehtuuria 1990-luvulla. Tällöin Helsingin kaupunki myi ilman tarjouskilpailua tontin Sanoma-yhtiölle postitalon vierestä.

Lue myös:
Lautakunnan asiantuntemus ilahduttaa sijoittajaa

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.