Press "Enter" to skip to content

Talous

Lautakunnan asiantuntemus ilahduttaa sijoittajaa

Osa Helsingin kaupunginsuunnittelulautakunnan jäsenistä on osoittautunut kaupunkisuunnittelun asiantuntijoiksi. Asiantuntemus ilahduttaa erityisesti norjalaista hotellisijoittajaa.

Hotellisijoittaja Arthur Buchardt on iloinen kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsenten kyvykkyydestä. Lautakunta päätti vastikään hyväksyä Katajanokalle kaavaillun hotellihankkeen.

Lautakunnassa asiantuntijoiksi osoittautuivat demarien Maija Anttila ja Tapani Salonen, kokoomuksen Michael Sandbacka ja Elina Palmroth-Leino sekä vihreiden Kimmo Helistö. Helistö on aiemmin tullut kaupunkilaisille tutuksi lähinnä erikoisennäköisillä polkupyörillä ajamisestaan.

Kaupunkisuunnittelulautakunnassa oli myös neljä täysin kyvytöntä jäsentä. Heidän asiantuntemuksensa ei riittänyt siihen, että he olisivat pystyneet hyväksymään hotellihankkeen tontille, jolla ei ole lainvoimaista asemakaavaa ja josta ei ole järjestetty tarjous- tai arkkitehtikilpailua.

Hotelli täydentää Alvar Aallon mestarityön

Hotellihanke täydentää oivallisesti Katajanokanrannan alkupään maisemaa. Se on tyylillisesti yhtenäinen Alvar Aallon parhaana arkkitehtonisena luomuksena pidetyn Enson pääkonttorin kanssa.

Hotelli asettaa Aallon pääkonttorirakennuksen uuteen mittakaavaan ja luo Kauppatorilta avautuvaan näkymään kerrostuneisuutta, joka on omiaan saattamaan pääkonttorin kauneutta vuosien varrella epäilleet ihmiset vaihtamaan mielipidettään.

Seuraavaksi norjalaisen sijoittajan hotellihanke lähtee lausuntokierrokselle, jonka jälkeen sitä käsittelevät Helsingin kaupunginhallituksen asiantuntijat.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.