Press "Enter" to skip to content

Kehitystoiminta

Kansalainen kehitti vandaalinkestävän liikennemerkin

Pääkaupunkiseudulla asuvan miehen hahmottelema innovaatio pudottaisi myös ajonopeuksia ja lisäisi siten liikenneturvallisuutta.

Opasteviitta on täysin suojassa ilkivallalta: ilmeisesti miespuolisen itähelsinkiläisen miehen ilmeisesti keskioluen avulla tekemä kokeilu.
Opasteviitta on suojassa ilkivallalta: ilmeisesti miespuolisen itähelsinkiläisen miehen ilmeisesti keskioluen avulla tekemä kokeilu.

Kallis vaiva kuntien katu- ja puisto-osastoilla sekä Destiassa: liikennemerkkejä ja tienviittoja täytyy jatkuvasti korjata ja uusia, koska niitä töhritään, väännellään, kaadetaan ja revitään irti. Vaan ei enää kauan, mikäli tuore pilottihanke ottaa tuulta siipiensä alle.

Itä-Helsingissä muutaman viikon ajan testatun kansalaisinnovaation ydinoivallus on yksinkertainen: kun liikennemerkki on parin metrin syvyydessä viemärikaivossa, se on lähes täysin suojassa ilkivallalta.

“Mikäli kaikki maamme liikennemerkit ja opasteviitat sijoitettaisiin samalla tavalla, vandalismin kustannukset saataisiin minimoiduksi”, arvioi Uutissirkuksen päivystävä keskiolut- ja liikennemerkkiasiantuntija Uolevi Ahonen.

“Koska pyöräilijöiden täytyisi pysähtyä ja autoilijoiden jopa nousta kulkuneuvostaan liikennemerkit nähdäkseen, ajonopeudetkin putoaisivat.”

Ahonen sanoo, että ilkivallan vähentymisestä säästyneet verovarat voitaisiin käyttää liikennemerkkien viemärikaivoihin siirtämisen alustavien suunnittelutöiden hankesuunnittelun kulujen kattamiseen. Hän painottaa, että nyt Helsingissä havaitusta yksittäistapauksesta huolimatta kansalaisten itsensä ei pidä ryhtyä liikennemerkkien siirtotalkoisiin, koska se on laitonta eikä edes tuota kunnollista kassavirtaa.

Uutissirkuksen saamien tietojen mukaan ilkivaltaa voitaisiin vähentää myös siten, että aikuiset jutustelisivat naapurustonsa lapsille jo taaperoiässä. Tällöin jopa 20-vuotiaaksi kasvanutta nuorta voisi kadulla puhutella etunimeltä, jos hänet esimerkiksi havaitsisi kaatamassa bussikatosta tai kanniskelemassa opasteviittoja.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.