Press "Enter" to skip to content

Kehitystoiminta , Ruoka, juoma, meno muu

Tortunmaistajat jouduttavat turvatarkastuksia

Käsimatkatavaroiden maistamispalvelu vähentää joulutorttujen takavarikkoja ja niiden aiheuttamia jonoja Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Myös käsimatkatavaroiden ja lentokoneen paino pienenee, jos turvatarkastajat syövät matkustajan joulutorttuja jo ennen lennon lähtöä. Tämä auttaa vähentämään polttoainekulujakin.

Jos matkatavaroista löytyy nesteiden turvatarkastuslaitteen hälytyksen jälkeen joulutorttuja, turvatarkastaja ohjaa matkustajan sivuhuoneeseen, tarjoaa hänelle kahvia tai teetä ja syö joulutortut yhdessä matkustajan kanssa.

“Pakollisesta tarkastuksesta halutaan tehdä palvelu, joka parhaimmillaan jättää matkustajalle hyvän mielen”, kiteyttää Suomen turvatarkastajien nesteidentunnistusyksikön kehityspäällikkö Juhani Jokinen.

“Onnistuessaan se on myös tärkeä valttikortti, jolla Helsinki-Vantaa voi myönteisellä tavalla erottautua muista lentoasemista ja vahvistaa asemaansa haluttuna vaihtokenttänä.”

Torttutarkastukset tulevat valtakunnallisiksi, kunhan alan työvoimapula saadaan ratkaistuksi. Yksi turvatarkastaja saattaa joulukuisena päivänä joutua tarkistamaan jopa kuudensadan joulutortun turvallisuusuhat.

Jokinen selvittää parhaillaan, voitaisiinko turvatarkastajien hiilihydraattikuormitusta vähentää kansalaismaistajien avulla.

“Jos leipäjonot ohjattaisiin kulkemaan lentoasemien tortuntarkastuspisteiden kautta ja jos niiden asiakkaat osallistuisivat torttujen maistamiseen, ratkaisisimme monta pulmaa yhdellä haukkauksella”, Jokinen arvioi ja poistuu kahvihuoneeseen.

Lue Uutissirkuksesta myös:
19.1.2007: Turvatarkastaja esti lentoturvallisuuden vaarantumisen

Lentoliikenteen turvallisuusuhista muissa aviiseissa:
Kaleva 3.12.2012: Joulutorttu jää lentoaseman turvaseulaan

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.