Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Turvatarkastaja esti lentoturvallisuuden vaarantumisen

Helsinkiläinen eläkeläinen uhkasi Pohjois-Suomeen matkanneen lennon turvallisuutta yrittämällä viedä matkustamoon täytekakkua, mutta turvatarkastaja sai hänet pysäytetyksi viime tingassa.

Tarkkasilmäinen turvatarkastaja ehti keskeyttää eläkeläisen matkan myöhään eilisiltana, kun tämä oli asettanut käsimatkatavaransa läpivalaisuhihnalle. Ilman turvatarkastajan salamannopeaa toimintaa eläkeläinen olisi ennättänyt poimia täytekakkunsa hihnalta ja poistua lentokoneeseen.

”Monitorin kuvasta näin, että kaikki ei ole kohdallaan”, turvatarkastaja Juhani Jokinen kertoo.

Jokinen toimi salamannopeasti koulutuksessa saamiensa ohjeiden mukaan. Hän puhutteli eläkeläistä kovaäänisesti passiivimuodossa ja vaati häntä pysähtymään. Hän näytti eläkeläiselle kakkua ja kysyi, mikä se oli.

”Eläkeläinen vastasi, että täytekakku”, Jokinen kuvailee.

”Niinpä noudatin turvatarkastusten laatujärjestelmäohjeistoa, poistin eläkeläiseltä kakun ja toimitin sen välittömästi henkilökuntamme kahvihuoneeseen.”

Juhani Jokinen tunnetaan Helsinki-Vantaan lentoasemalla turvatarkastajien aatelina. Hän on onnistunut estämään useita lentoturvallisuuden vaarantumisia. Esimerkiksi neljä kuukautta sitten hän poisti eräältä mummolta sukkapuikon.

Lapsenlapsensa syntymäpäiville Pohjois-Suomeen matkannut eläkeläinen ei ollut pahoillaan kakkunsa menettämisestä.

”Vähän ennen lentoasemalle saapumistani vaimoni soitti minulle ja mainitsi, että oli silmälasiensa kadottua vahingossa käyttänyt kakun kostukkeena puoli pulloa risiiniöljyä.”

Be First to Comment

Leave a Reply

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.