Press "Enter" to skip to content

Talous , Uusimmat

Elokuvasäätiö sijoittaa miljoona euroa metsään

Elokuvasäätiö aikoo hankkia kymmeniä hehtaareja metsää Saimaan rannalta. Säätiö sai idean Metsähallitukselta, joka on sijoittanut miljoona euroa elokuvabisnekseen.

Elokuvasäätiön metsälö sijaitsee Saimaan rantamilla. Metsähallituksen elokuvaliiketoimintaportfolio kuvassa äärimmäisenä.

Investointiin kuuluu myös puunkorjuussa tarvittavia monitoimikoneita, kaksi ammattitaitoista metsuria ja kolme uittotyönjohtajaa. Miten sijoitus liittyy elokuviin, sen selvittää muutaman vuoden kuluttua Valtiontalouden tarkastusvirasto.

Suuri elokuvan ja metsän ystävä Johan Sebastian von Bagh on innostunut Elokuvasäätiön uudesta aluevaltauksesta.

“Juuri tällaisia rohkeita avauksia kaivataan, jotta suomalainen elokuva voi palata alkuperäisille juurilleen, takaisin luontoon. Nyt tehty sijoitus on jotain vielä elämää ja elokuvaakin suurempaa. Metsään menee varmasti”, sanoo asiasta vaikuttunut von Bagh.

Metsähallitukselta ainekset uuteen veijarielokuvaan?

Omassa projektissaan Metsähallituksen taiteellisena tavoitteena oli saada suomalaiselle metsälle ja virkamiehille imagomainosta elokuvataiteilija Antti J. Jokisen ohjaamassa Nicholas North -elokuvassa. Kaikki sujui muuten hyvin ja elokuvayhtiö Estar Studios sai rahansa aikataulun mukaisesti, mutta ainoa ongelma oli, että itse elokuvaa ei vieläkään ole tehty.

“Metsähallituksen elokuvaliiketoiminnassa on aineksia vaikka millaiseen puhallustemppuja viljelevään veijaritarinaan”, arvioi Uutissirkuksen elokuvatuotanto- ja pyramidihuijausasiantuntija Uolevi Ahonen.

“Jos tämänkin tarinan ohjaisi Antti J. Jokinen ja jos sen pääosaan saataisiin Wincapitan sijoituspelissä kunnostautunut liikemies Hannu Kailajärvi ja jos konnan rooliin pestattaisiin luonnenäyttelijä Toivo Sukari ja sivuosiin sata veronmaksajaa, leffa voisi olla kuin kahden tunnin imagomainos Metsähallituksen sijoitusportfoliolle”, Ahonen sanoo.

Teksti: Kauno Pekkonen, maakuntakirjeenvaihtaja

Aiheesta muissa aviiseissa:
Maaseudun tulevaisuus 5.11.2012: Metsähallituksen sijoitusseikkailuista isot tappiot
KL 25.10.2012: Ohjaaja Antti J.Jokisen firma kuralla
HS 14.12.2011: Antti Jokisen fantasiaelokuva ja Puhdistus saivat suuret tuotantotuet
Otava 28.4.2011: Antti Jokisen ja Ilkka Auerin huima fantasiaseikkailu Nicholas North
IS 13.1.2011: Julianne Moore odottaa rooliaan Lappi-elokuvassa
Yle 5.5.2010: Nicholas North -tuotantoyhtiöllä 100 000 euron vaatimukset
HS 25.11.2009: Antti Jokinen ohjaamaan ison luokan elokuvaa LappiinTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.