Press "Enter" to skip to content

Pettymykset

Eläkeläiset pettyivät kesäaikaan

Useat eläkeläiset ovat siirtäneet kellojaan kaksituhatta kilometriä etelään jo ennen sunnuntain vastaista yötä. Moni on kokenut pettymyksen.

Lukuisat eläkeläiset ovat havainneet, että Espanjan Aurinkorannikolla ei olekaan ympärivuotinen kesäaika.

Ypäjäläinen eläkeläinen Saima Hevosperä halusi siirtyä pysyvästi kesäaikaan jo vuonna 1985, jolloin hän hankki kerrostaloasunnon Espanjan Fuengirolasta.

“Tosiasiassa täällä on kesäaika vain noin helmikuun lopusta lokakuun loppupuolelle”, Hevosperä varoittaa.

“Talven vesisateissa ja tuulissa talot ovat vetoisia ja kosteita. Keskuslämmitystä ei ole tai jos on, niin se on päällä vain muutamia tunteja päivässä. Aurinkorannikko ei nimestään huolimatta tee varmaksi sitä, että täällä olisi aina kesäaika.”

Floridankin kesäaika ongelmallinen

Myös Espoosta Floridaan muuttanut Kai Huijaala pettyi pahasti osavaltion kesäaikakäytäntöön. Kun aurinko paistaa kovasti, hänelle tulee kuuma. Myös talon sisällä on hiostavaa, jos ilmastointi ei ole päällä.

“Ja sähkö on kallista”, vastikään 52-vuotiaana eläkepäiville vetäytynyt Huijaala sanoo.

“Täkäläisen kesäajan ongelmiin kuuluu myös epäedullinen terveydenhuoltojärjestelmä. Kerrankin kun kävin lääkärissä, niin se maksoi parisataa dollaria. Tokihan minä tietysti sen ymmärrän, että jokin hinta kesäajasta on maksettava.”

Kesäaika vaikuttaa aikatauluihin

Euroopaan unionin maissa kesäaika alkaa sunnuntaina aamukolmelta. Kesäaikaan siirtyminen vaikuttaa eniten unitutkija Markku Partisen aikatauluihin. Hänen kalenterinsa on täynnä haastatteluita, joissa häntä vaaditaan erittelemään tarkkaan kaikki kesäajan huonot puolet.

Viisarit liikkuvat muissakin aviiseissa:
Kaleva 23.3.2012: Kellot siirretään kesäaikaan sunnuntain vastaisena yönä
MTV3 23.3.2012: Suomi siirtyy kesäaikaan – varaudu näihin muutoksiin

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2024 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.