Press "Enter" to skip to content

Ekonomi, Huller och buller, På tapeten, Senaste inlägg

Kraftverk drar nytta av 1970-talsmodet

Man har äntligen hittat ett sätt att uttnyttja vintagemodet. Sättet tas i bruk i ett nytt fliskraftvärmeverk i Karlstad. Sorterad vintage från 1970-talet änvänds som bränsle.

I Karlstad har man redan hittat hittat många 1970-talsartiklar för att sortera. Vintagemode för att använda som bränsle har man packat i påsar.

Det nya kraftvärmeverket byggs ovanpå den gamla tippen. 70-talsmodet finns ungefär sex meter under ytan. Värmeverket ska ha specialutrustning för att kunna motta både flis och vida byxor med med hög midja.

Redan på morgonen fanns det köar nära värmeverksområdet, eftersom många människor ville lämna sina vintagekläder vid porten.

“Jag år så trötta med de där färger och stilen och inte att prata om att cykla med 1970-talsbyxorna och träskorna till jobbet”, konstaterar Anna Andersson, vistidsanställd modebloggare, som åkte till soptippen från Göteborg så fort hon hörde om den nya värmeverksuppfinning.

Karlstads centrala position mellan Stockholm, Oslo och Göteborg kan ge mycket fart på vintagesopbranschen i kommunen. Enligt våra källor kan det senare även bli möjligt att använda musik från 1980-talet som bränsle.

Andra avisor om vintagesopor:
SR 10.9.2012: Sopor från 70-talet ska grävas upp och sorteras
DN 10.9.2012: Sopor från 70-talet ska sorteras
GP 10.9.2012: Sopor från 70-talet ska sorteras

Dela!


© 2023 Nordpol Produktion, Cheatingu Consulting och Finska Nyhetscirkus, BOX 1047, 00101 HELSINGFORS, FINLAND | Nyhetscirkus är en internationel satirisk webzine, dvs en gratistidning på nätet | Ansvarig utgivare: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Humör, komik, satir, parodi, travesti och andra slags av burlesk jonglering med text och bild började vi med sajten cheatingu.com år 2004 | Integritetspolitik