Press "Enter" to skip to content

Ekonomi, Huller och buller, På tapeten, Senaste inlägg

Horkarlmynten kunde lösa eurozonens problem

Eurozonens ledande politiker har inte ännu hunnit bli intresserade av det svenska sättet att multiplicera kronans värde med 10 000 procent.

Lösning för eurokris: halvförfalskade kronor kan ha mer än 10 000 procent mer värde än äkta kronor.

När myntets text “Carl XVI Gustaf Sveriges Konung” hade formen “Vår horkarl till kung”, fanns det många personer villiga att betala mer än hundra kronor för att kunna äga myntet.

“Om eurozonen skulle ta i bruk samma uppfinning, områdets ekonomiska kris skulle lösas på en gång” konstaterar Uolevi Ahonen, Nyhetscirkus expert på nationalekonomi och porrklubbar.

“Jag är förvånad att fast t ex män på gatan i Spanien har mycket information om den spanska kungen, har euromyntets baksida lämnats i fred.”

Den första horkarlmynten hittades i juni i Piteå. Sedan dess har de funnits några i olika delar av landet. Pengar är äkta kronor, vilkas andra sidan har blivit slagen igen.

“Det här är en genialisk lösning. Mängden av pengar på marknaden står på samma nivå som tidigare och det finns ingen risk av inflation”, säger Uolevi Ahonen.

Den här artikeln existerar även på finska

Andra avisor om Grexit, Fixit och om att multiplicera kronans värde:
DN 23.8.2012: EU fattar sina bästa beslut med ryggen mot väggen
SvD 22.8.2012: Experterna avslöjar myntförfalskningen
SvD 22.8.2012: Undsersök det falska myntet själv
AB 22.8.2012: Så gjordes myntet som smäder kungen
SvD 14.6.2012: Kunglig smädelse på enkrona
DN 14.6.2012: Kronans ägare vill inte gå till polisen© 2021 Nordpol Produktion, Cheatingu Consulting och Finska Nyhetscirkus, BOX 1047, 00101 HELSINGFORS, FINLAND | Nyhetscirkus är en internationel satirisk webzine, dvs en gratistidning på nätet | Ansvarig utgivare: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Humör, komik, satir, parodi, travesti och andra slags av burlesk jonglering med text och bild började vi med sajten cheatingu.com år 2004 | Integritetspolitik