Press "Enter" to skip to content

Ekonomi, Huller och buller, På tapeten, Senaste inlägg

Vart femte spök tror att svenskor finns

Lika många har själva upplevt att de sett, varit i kontakt med eller haft en förnimmelse av en person som är svensk. Det visar en undersökning som Svenska Spökbladet låtit göra.

Det år nu ett slags renässans för fenomenen att tro på svenskor.

Ledande andevetare menar att det är en renässans för tron på Sverige och svenskor. Starkande tron beror på problem som svenska samhället har.

“Det har funnits problem med Saab, det finns problem med finanssektorn och även med hälsovårdet. Det är väldigt spökligt att andar har svårt att förstå att Sverige som ett samhälle som den var under 1950-talet inte mer existerar”, konstaterar Dag Gravsten, professor i underjordenskap vid spökskolan i Andarna.

21 procent av spök tycker att påståendet ”Det förekommer att Sverige kan gå och även köra med nya Saab-bilar igen fast det finns fastighetsbubblan och andra svårigheter” stämmer helt eller ganska bra, enligt en undersökning i januari där 1000 spök telefonintervjuats.

Enligt professor Gravsten är det bara i vinden av europeiska centralbanken där spök tror på Grekland på samma sätt som spök i Sverige tror på svenskor.

Andar av andra avisor:
SvD 13.2.2012: Var femte tror på spöken
DN 13.2.2012: Var femte tror på spöken
GP 13.2.2012: Var femte tror på spöken
SVT 12.8.2012: Spöken tär på grekisk ekonomi© 2021 Nordpol Produktion, Cheatingu Consulting och Finska Nyhetscirkus, BOX 1047, 00101 HELSINGFORS, FINLAND | Nyhetscirkus är en internationel satirisk webzine, dvs en gratistidning på nätet | Ansvarig utgivare: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Humör, komik, satir, parodi, travesti och andra slags av burlesk jonglering med text och bild började vi med sajten cheatingu.com år 2004 | Integritetspolitik