Press "Enter" to skip to content

Ekonomi, Huller och buller, Kommunalekonomi, Nyheter och gammelheter, På tapeten, Senaste inlägg

Surfplattor ersätter lärare i Sollentunas skolor inom tre år

Datorinvesteringar ger skolorna chansen att göra datorinvesteringar varje år.

Skolor i Sollentuna ersätter lärare med surfplattor. Genom en storsatsning ska skolans hela budjet kunna betalas till datortillverkare.

“Skolan ligger ljusår efter det övriga samhället”, konstaterar Bu Hao Feiliao, ordföranden för kinesiska datortillverkareföreningarnas centralförbund.

“Problemet med böcker och svarta tavlan är att de kan användas mellan fem och tio år utan uppdatering. Dom fungerar även utan bredbandnät och el. Också har det varit mycket problematiskt att skolorna inte producerar tillräckligt med elektroniskt avfall.”

Höstterminen 2013 ska alla elever i Sollentuna ha tillgång till datorer eller surfplattor i skolan. Satsningen kostar kommunen 15,5 miljoner kronor under tre år. Efter första tre år ska alla datorer vara för gamla eller gå sönder och då kan kommunen uppsäga alla lärare för att kunna betala nästa datorinsatsning.

Andra avisor om utvecklingen i svenska skolorna:
SvD 30.1.2012: Surfplattor ersätter böcker i Sollentunas skolor
DN 30.1.2012: Surfplattor ersätter skolböcker i Sollentuna
SR 30.1.2012: Surfplatta ersätter skolbok
SVT 30.1.2012: Surfplattor ersätter skolböcker i Sollentuna© 2022 Nordpol Produktion, Cheatingu Consulting och Finska Nyhetscirkus, BOX 1047, 00101 HELSINGFORS, FINLAND | Nyhetscirkus är en internationel satirisk webzine, dvs en gratistidning på nätet | Ansvarig utgivare: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Humör, komik, satir, parodi, travesti och andra slags av burlesk jonglering med text och bild började vi med sajten cheatingu.com år 2004 | Integritetspolitik