Press "Enter" to skip to content

Huller och buller, Senaste inlägg, Världen

Man tog sig över gränsen till USA med hjälp av plånbok

En kanadensisk man som glömt sitt pass tog sin plånbok till hjälp för att komma in i USA. Där kunde han visa upp många sedlar – vilket räckte för gränsvakten.

Det var strax före jul som Jim Reardon från Vancouver skulle åka till USA för att lämna av julklappar. En halvtimme från gränsen märkte han att passet låg kvar hemma. I stället för att köra långa vägen för att hämta det bestämde han sig för att visa upp plånboken som var tjock med pengar.

Reardon berättar hur vakten tog med sig plånboken in i sin hytt.

“Han var där inne i 5-6 minuter. När han kom tillbaka var han tyst länge innan han önskade mig en riktigt god jul.”

Efter att dessutom ha visat sitt körkort blev Reardon insläppt i USA. Han kunde ta sig tillbaka till sitt hemland på samma sätt senare under dagen efter att ha fyltt sin plånbok med färska sedlar igen.

Reardon är medveten om att händelsen får ses som ett undantag. Dock hoppas han att det i framtiden ska vara möjligt att ta sig över gränsen endast med hjälp av sedelbaserade identifikationsmedel.

Den berörda gränskontrollen har ännu inte velat ge en kommentar om vilken färg eller storlek borde sedlarna ha för att bli giltiga som ID-handlingar.

Andra avisor om gränsformaliteter:
SvD 4.1.2012: Man tog sig över gränsen till USA med hjälp av surfplatta
BBC 3.1.2012: Canada-US border crossed by man using iPad as ID

Dela!


© 2022 Nordpol Produktion, Cheatingu Consulting och Finska Nyhetscirkus, BOX 1047, 00101 HELSINGFORS, FINLAND | Nyhetscirkus är en internationel satirisk webzine, dvs en gratistidning på nätet | Ansvarig utgivare: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Humör, komik, satir, parodi, travesti och andra slags av burlesk jonglering med text och bild började vi med sajten cheatingu.com år 2004 | Integritetspolitik