Press "Enter" to skip to content

Jag övar min svenska, Senaste inlägg

Ett finskt ord igen!

Ett finskt lånord har jag hittat i dag i Göteborgsposten. Dagens ord är alltså rappakalja.

Jag har förstått att rappakalja betyder struntprat. Google kan även berätta att man kan använda det latinska ordet gallimatias.

Ordet rappakalja kommer från det finska ordet rapakalja. Rapa betyder smuts och kalja är (hemgjord) svagdricka. Även för att prata om öl använder man ibland ordet kalja på finska språket.

Läs även:
Nyhetscirkus 28.01.2013: Lär dig ett par ord finska!

Mer rappakalja erbjuder andra avisor:
GP 04.03.2013: “Det är bara rappakalja”
Wikipedia: Rappakalja

Inlägg 41/100 av min blogg “Jag övar min svenska” för #blogg100© 2021 Nordpol Produktion, Cheatingu Consulting och Finska Nyhetscirkus, BOX 1047, 00101 HELSINGFORS, FINLAND | Nyhetscirkus är en internationel satirisk webzine, dvs en gratistidning på nätet | Ansvarig utgivare: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Humör, komik, satir, parodi, travesti och andra slags av burlesk jonglering med text och bild började vi med sajten cheatingu.com år 2004 | Integritetspolitik