Press "Enter" to skip to content

Jag övar min svenska, Senaste inlägg

Dekorationsbelysningsdirektiv är här, tror jag

Den 1. mars: dekorationsbelysning är kvar. Tack för det! Mörka kvällar har vi fortfarande och livet blir roligare med belysningen.

Det är mars och just i dag har jag sett att delar av julbelysning finns fortfarande kvar och tända vid Södra Esplanaden i Helsingfors.

Tack för det! I kväll var det kallt och mörkt och som vanligt hade vi den arktiska vinden blosande, nästan misshandlande fotgängares ansikte, men när man kunde se ett par lindar med ljusslingor var det mycket lättare att hålla sig vid liv där ute.

Tidigare skrev jag att jag skulle gärna beställa ett direktiv om obligatorisk dekorationsbelysning mellan den 1. november och den 15. februari, men i dag har jag sett att lite längre kunde tiden för belysningen vara. Ska vi säga tom den 15. mars? Eller tom den 31 mars?

Under jultiden hade Helsingfors Energi 100000 ledlampor tända i Esplanadparken, men även jag kan förstå, att några tiotusentals av dem har redan tagits bort.

Inlägg 38/100 av min blogg “Jag övar min svenska” för #blogg100

Dela!


© 2023 Nordpol Produktion, Cheatingu Consulting och Finska Nyhetscirkus, BOX 1047, 00101 HELSINGFORS, FINLAND | Nyhetscirkus är en internationel satirisk webzine, dvs en gratistidning på nätet | Ansvarig utgivare: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Humör, komik, satir, parodi, travesti och andra slags av burlesk jonglering med text och bild började vi med sajten cheatingu.com år 2004 | Integritetspolitik