Press "Enter" to skip to content

Huller och buller, På tapeten, Senaste inlägg, Som president

Namnet på Paavo Lipponens hund tycks ge mest löfte om ljusare tider

Nyhetscirkus granskar: minst fyra finska presidentkandidater har en hund.

Pressbilder med hunden som heter Onni har inte ännu publiserats av Lipponens valorganisation.

Paavo Lipponens (SDP) hund heter Onni (lyckan på svenska). Namnet ger mest löfte om ljusare framtid. En indikation om självständighet får vi från att tänka på Eva Biadets (SFP) hund, som heter Indie.

Sauli Niinistös (Saml) hund heter Lennu.

Paavo Arhinmäki (Vänst) berättade inte sin hunds namn. Han avslöjade dock att han har en finsk stövare. Biaudets Indie är mops.

Paavo Väyrynen (C) har varken katt eller hund. När vi frågade, vilket namn skulle du ge din katt eller hund om du hade en, svararade Väyrynen:

“Det beror på hundens eller kattens ras och andra egenskaper. I min barndom hade vi en svanlös katt som inte alls var skön. Däremot gav vi henne namnet ‘söpö’ (sötnos på svenska). Skönhet ligger i betraktarens öga.”

Nyhetscircus genomförde sin undersökning med epost under julveckan. Undersökningen skickades till alla åtta presidentkandidat, och svarsfrekvensen var 62,5 %. Undersökningen blev svarad av Paavo Arhinmäki, Eva Biaudet, Paavo Lipponen, Sauli Niinistö och Paavo Väyrynen.

Nyhetscirkus frågade kandidater: “Har du en katt eller en hund? Om ja, vad heter din katt eller hund?” Om svaret var negativt, bad vi kandidaterna att svara på ytterligare frågan “Om du skaffade dig en katt eller hund, vilket namn skulle du ge henne eller honom?”© 2021 Nordpol Produktion, Cheatingu Consulting och Finska Nyhetscirkus, BOX 1047, 00101 HELSINGFORS, FINLAND | Nyhetscirkus är en internationel satirisk webzine, dvs en gratistidning på nätet | Ansvarig utgivare: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Humör, komik, satir, parodi, travesti och andra slags av burlesk jonglering med text och bild började vi med sajten cheatingu.com år 2004 | Integritetspolitik