Press "Enter" to skip to content

Jag övar min svenska, Senaste inlägg

Jag håller på att organisera i soprummet

Om det finns tre soptunnor i soprummet och en av dom blir full, vad gör folket då?

Så här börjar det…

Det här är ingen kuggfråga. Jag har svaret efter att ha gjort ett experiment i ett radhus. Experimentet var på gång fyra år, dvs 208 veckor. Hela den tiden bodde jag i det där huset i Helsingfors i Finland.

Utan tvekan är resultatet mycket trovärdigt, eftersom varje vecka gjorde invånarna på samma sätt med sina sopor.

De flesta kastade sina soppåsar in in den där avfallsbehållaren, vilken lag först vid dörren. När den var full, fortsatt alla att kasta sina påsar in i samma avfallsbehållare så länge att det var omöjligt att stänga locket. När det slutligen fanns så många soppåsar i tunnan, att lockets position var nästan vertikal, började man sätta sina påsar mellan locket och väggen.

Vad kan man göra i en sådan situation? Man måste reagera innan det finns påsar på locket. Vad jag gjorde under mitt experiment och vad jag fortfarande gör är:

1.) Avfallsbehållare har hjul. Hjulen roterar, om tunnorna inte är mycket gamla. När den första tunnan är nästan full, byter jag tunnornas platser. Tar den fulla tunnan längst i soprummet och flyttar den tumma tunnan på den platsen där den första tunnan var.

Eller

2.) Varje kväll när jag besöker soprummet med min soppåse, flyttar jag skräp och avfall från den första tunnan till den där eller de där tunnorna, in i vilka folket inte ännu har kastat sina sopor. På så sätt har soptunnan vid dörren hela tiden plats för nya påsar.

Men så småningom tror jag att (fast jag har flyttat bort från det huset, var jag gjorde mitt experiment, ser jag folket på det nya huset göra exakt på samma sätt)

3.) Jag går till läkaren och efter det besöker jag apoteket. Kanske får jag betablockerare, vilka hjälper till att inte mera tänka på det här problemet.

…och så här ser det ut efter några dagar, om jag inte organiserar lite i soprummet varje kväll.

Det här var inlägg 5/100 av min blogg “Jag övar min svenska” för #Blogg100. Hoppas att ni kunde första min svenska.© 2022 Nordpol Produktion, Cheatingu Consulting och Finska Nyhetscirkus, BOX 1047, 00101 HELSINGFORS, FINLAND | Nyhetscirkus är en internationel satirisk webzine, dvs en gratistidning på nätet | Ansvarig utgivare: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Humör, komik, satir, parodi, travesti och andra slags av burlesk jonglering med text och bild började vi med sajten cheatingu.com år 2004 | Integritetspolitik