Press "Enter" to skip to content

Huller och buller, Nyheter och gammelheter, På tapeten, Senaste inlägg

Vill fakturera för sin ocencurerad Kalle Anka information

Peter-Jimmy Nilsson, 35, vill ha betalt för att han har använt nästan 110 timmar för att ge folk ocencurerad information om Kalle Ankas klippning.

Peter-Jimmy Nilsson fortsätter diskussionen om Disneybolagets cencurering även efter julen om han inte hittar andra ämnen med vilka han kan använda sin yttrandefrihet.

På onsdagsmorgonen är Peter-Jimmy Nilsson mycket trött eftersom han har inte hunnit sova efter fredagsförmiddag. Alla dessa timmar har han använt för sin yttrandefrihetens skull.

“När jag läste i Twitter att vi måste se en klippad version av Kalle Anka i det här jävla landet på julafton, var jag just på vägen till köpcentret nära Göteborg med min fru och mina två barn. Jag lämnade dom där och åkte hem för att kunna ägna mig åt min yttrandefrihet y lung och ro.”

“Det här är en tradition. Hur kan det vara möjligt att traditionen tas bort?”, frågade Nilsson först på sina 39 Twitter-konton och sen på sina blogginlägg och kommentarer.

Till och med onsdagsmorgon har han skrivit 35 blogginlägg och nästan två tusen kommentarer med 759 olika pseudonymer på olika websajter om Kalle Anka, Disney och SVT.

“Jag publicerar värdefull information och därför fakturerar jag 600 kronor per timme. Det är staten som borde betala”, säger Nilsson.

Nilsson har inte sett “Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul” en ända gång eftersom han eller hans föräldrar har ingen TV.

“Men att få se Kalle Anka och hans vänner på julafton oklippt är en rättighet som alla ska ha”, konstaterar Nilsson och säger att han är färdig för att fortsätta med teman även efter julhelger.

“Om det dock inte finns nånting mer aktuellt liksom invandring.”

Andra avisor om sakrala saker:
Saava.se 18.12.2012: Disney klipper bort tre dockor från julaftonsprogrammet
SR 18.12.2012: Hänsyn eller ängslighet? Om pepparkaksgubbar och andra symboler
AB 14.12.2012: Disney: ”Kan förstå det nostalgiska värdet”
DN 14.12.2012: Disney klipper bort svart docka i julaftonsprogrammet
GP 14.12.2012: Disney klipper bort svart docka
SvD 14.12.2012: Disney klipper bort svart docka© 2021 Nordpol Produktion, Cheatingu Consulting och Finska Nyhetscirkus, BOX 1047, 00101 HELSINGFORS, FINLAND | Nyhetscirkus är en internationel satirisk webzine, dvs en gratistidning på nätet | Ansvarig utgivare: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Humör, komik, satir, parodi, travesti och andra slags av burlesk jonglering med text och bild började vi med sajten cheatingu.com år 2004 | Integritetspolitik