Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Vaalitulos pysäytti koko kaupunginosan elämän Espoossa

Kahden ihmisen järkyttävää äänestyspäätöstä on vaikeaa ymmärtää, ja elämä Espoon Westendin kaupunginosassa hakee vielä pitkään arkista uomaansa.

Hengityssuojaimella ja kumikäsineillä varustautunut mies tähyilee sälekaihtimen välistä
Hengityssuojaimella ja kumikäsineillä varustautunut westendiläismies tarkisti sälekaihtimiensa säleiden välistä, saattaako kadulla kohdata kommunismia.

Vaaleista on viisi päivää. Kaduilla on hiljaista, sälekaihtimet ovat useissa asunnoissa kiinni. Ohikulkijoita vilkuillaan ikkunoista ja kodin vartiointijärjestelmän valvontakameroista epäilevin mielin. Koko kaupunginosa pysähtyi, kun tieto kommunistien saamista kahdesta äänestä tavoitti westendiläiset.

Nimettömänä pysyttelevä mies jarruttaa avoautoaan sen verran, että saa kerrotuksi toimittajalle oman näkemyksensä.

“Naapurustossani epäillään, että nuo kommunistien äänestäjät ovat olleet juuri äänioikeusiän saavuttaneita abiturientteja”, mies sanoo puolittain kuiskaten ja jatkaa saman tien matkaansa.

Supo onkin vanhempien aloitteesta tiukentanut valvontaansa Westendin pelontäyteisillä väylillä.

“Vaikka yli puolet Westendin äänioikeutetuista äänestikin kokoomusta, on kommunismin tarttuma-alttius ilmeinen”, toteaa Supon ylipäätarkastaja Kekilia-Eloveena Tuppurainen.

“Tietojeni mukaan kommunismi leviää kosketus- ja pisaratartuntana, sekä ilmateitse. Kommunismi säilyy tartuttavana huoneilmassa jopa kaksi tuntia sen jälkeen, kun kommunisti on poistunut huoneesta. Hoito on oireenmukaista.”

Ylipäätarkastaja kehottaa alueen asukkaita varovaisuuteen ja suosittaa siellä vieraileville kapitalisteille ja etenkin proletariaatin edustajille ahkeraa käsidesin ja hengityssuojaimen käyttöä.

Myös Uutissirkuksen asiantuntija arvioi kaupunginosan toipumisen vaativan paljon aikaa.

“Brezhneviläinen pysähtyneisyyden tila on tulevaisuudenuhka koko Westendin kermalle, kiteyttää Uutissirkuksen politiikka- ja maitotuoteasiantuntija Uolevi Ahonen.

“Vaara on ilmeinen. Jos äänestysalueella on nyt kaksi kommunistia, ja jos he kohtaavat toisensa ja perustavat perheen, äänioikeutettuja kommunisteja voikin kahdeksantoista vuoden kuluttua olla jopa kolme”, Ahonen toteaa.

Westendissäkin toki rasistit saivat enemmän ääniä kuin kommunistit, mutta ei siitä sen enempää koska näin tälle jutulle saadaan enemmän klikkejä.

Teksti: Sirkku Selander, maakuntakirjeenvaihtaja, Espoo & Gilbert Granholm, päätoimittaja

Aiheesta muissa aviiseissa:
HS Nyt 15.4.2019: Kaksi äänesti kommunisteja Westendissä

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.