Press "Enter" to skip to content

Kotimaa , Politiikka

Äiti haluaa poliitikot mukaan työelämään

Itähelsinkiläinen äiti haluaa poliitikot työelämään, vaikka osa-aikatöihin. Nyt moni poliitikko vieraantuu työelämästä jo puolueensa nuorisojärjestössä.

Itähelsinkiläinen äiti arvioi, että monet poliitikot syrjäytyvät työelämästä puolueidensa nuorisojärjestöissä jo alle 30 vuoden iässä.

“Osa-aikatyön käyttäminen Suomessa on liian vähäistä”, äiti sanoi Helsingin ydinkeskustassa, kun hänen johtamansa vaunujentyöntelyneuvosto piipahti juuri ennen päiväuniaikaa ihmisten ilmoilla Sanomatalon alakerran kahvilassa.

“Osaksi syynä on kulttuuri, osaksi puoluetuen mallit.”

Äiti haluaakin käydä läpi kaikki Suomen poliittiset etuudet ja arvioida niiden vaikutukset poliitikkojen työllisyysasteeseen.

“Poliitikkojen pitkät tauot työelämästä ovat Suomessa vakava ongelma. Ne johtavat poliitikkojen vieraantumiseen arjesta ja silloinkin jos poliitikko siirtyy pois politiikasta, hänet säilötään yleensä keskijohtoa ylempiin tehtäviin, jossa hänellä on erinomaiset mahdollisuudet jatkaa etääntymistään alaistensa elämästä.”

Äidin mukaan moni poliitikko joutuu viettämään koko ikänsä tilanteessa, jossa hänellä ei ole pienintäkään mahdollisuutta saada palkkaa muista lähteistä kuin veronmaksajilta.

“Vieraantuminen käynnistyy oman puolueen nuorisojärjestön tehtävissä ja jatkuu esimerkiksi eduskunta-avustajana ja kansanedustajana, vaikka useilla yksityisen sektorin aloilla olisi rajukin työvoimapula.”

Aiheesta muissa aviiseissa:
HS 12.11.2012: Katainen haluaa kotiäidit takaisin töihin

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2024 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.