Press "Enter" to skip to content

Aseet ja neuleet, Uusimmat , Vierasmaa

Nainen syrji ruotsidemokraattia

Ruotsidemokraatti Mattias Karlsson on joutunut syrjinnän kohteeksi. Smoolantilaisnainen kieltäytyi vuokraamasta hänelle kansallispukua, koska ei pitänyt miehen edustamasta ideologiasta.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun Karlsson tiedusteli Smoolannin museolta Dädesjön kansallispukua. Kansanedustaja vietti lapsuutensa Dädesjön lähistöllä Rottnessa, joten hän halusi alueen puvun ylleen Ruotsin valtiopäivien avajaisiin.

Karlsson tavoitti museon kautta kotiseutuyhdistyksen kansallispukuasiantuntijan, joka innostui vuokrauksesta. Kun kävi ilmi, että Karlsson oli ruotsidemokraatti, nainen kieltäytyi antamasta omistamaansa kansallispukua hänen käyttöönsä.

“Tämä on sodanjulistus ja eri tavalla ajattelevien ihmisten syrjintää”, kansanedustaja Mattias Karlsson kiteyttää.

Harva ruotsalainen on aiemmin arkipäiväisillä teoillaan ottanut kantaa sverigedemokraterna-puolueen aatteisiin. Oman ilmoituksensa mukaan ruotsidemokraatit on ruotsalaisystävällinen puolue, joka haluaa turvallisen ja yhteisöllisen Ruotsin.

Naisen toiminta on hetkeksi lamauttanut ruotsidemokraattien mahdollisuuden valistaa ruotsalaisia maahanmuutosta. Osa puolueen kannattajista on joutunut omistautumaan vihaisten sähköpostien lähettämiseen kansallispuvun lainaamisesta kieltäytyneelle naiselle.

He ovat myös yrittäneet soittaa naiselle useita kertoja, mutta hän on pyrkinyt vaikeuttamaan sananvapaudenkäyttöyrityksiä olemalla tahallaan vastaamatta puheluihin.

Ruotsidemokraatit saivat Ruotsissa syksyn 2010 valtiopäivävaaleissa 5,7 prosenttia äänistä ja 20 kansanedustajapaikkaa.

Vaatteista ja aatteista enemmän Ruotsinmaalla:
Smålandsposten: SD-politiker vägrades hyra folkdräkt
SvD: Politiker fick inte låna folkdräkt
DN: SD Ville hyra folkdräkt – nobbades
Sydsvenskan: Ville hyra folkdräkt – nobbadesTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.