Press "Enter" to skip to content

Uusimmat , Vierasmaa

Mahatauti on vienyt lähes kahdentuhannen lapsen hengen

EHEC-bakteerilla ei arvioida olevan yhteyttä ärhäkkään ripuliin, joka on tappanut viimeksi kuluneen vuorokauden aikana miltei kaksituhatta vauvaa ja taaperoa.

Bakteerin osuus on kyetty sulkemaan pois, koska mahataudin uhreista kukaan ei ole syönyt saksalaisella tilalla kasvatettuja ituja. Ripuli on iskenyt erityisesti alle viisivuotiaisiin lapsiin.

Suurin osa tuoreista tautihavainnoista on tehty Aasiassa ja Afrikassa. Yksin Intiassa ripuli on vienyt hengen tänään noin tuhannelta ja Nigeriassa noin neljältäsadalta lapselta.

Joka vuosi ripuliin kuolee noin 1,5 miljoonaa lasta.

Kunnolliset vessat ja puhdas juomavesi ehkäisisivät suurimman osan tappavista mahataudeista. Tällaisten haastavien palveluiden saaminen alueille, joissa suurin osa maailman ihmisistä asuu, on kuitenkin osoittautunut mahdottomaksi.

Aiheesta muualla:
Unicef: Diarrhoea: Why children are still dying and what can be doneTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.