Press "Enter" to skip to content

Uusimmat , Vierasmaa

Näin Ruotsissa: Potilas odotti hoitoa 800 vuotta

Luulitko Ruotsia hyvinvointivaltioksi? Jönköpingin lähistöllä paljastui äskettäin, että alueella asunut mies pääsee sairaalaan vasta kahdeksansadan vuoden odotuksen jälkeen.

Tuberkuloosin ja osteoporoosin oireista kärsinyt Magnus Ladulås saa vihdoinkin asianmukaista hoitoa. Hänet kuljetettaneen piakkoin Huddingeen karoliiniseen yliopistosairaalaan.

Hoitopäätöksen saaminen vei sen verran aikaa, että potilas ehti kuolla ennen sairaalamatkaansa. Hän menehtyi noin viisikymmentävuotiaana joulukuussa 1290. Ruotsin viranomaiset joutuivat avaamaan hänen Tukholmassa sijainneen hautansa, jotta karoliininen sairaala olisi päässyt käynnistämään tutkimuksensa.

Potilaan kuninkaallinen tausta osoittaa, että Ruotsi toteuttaa tasa-arvoa hoidon priorisoinnissa.

Magnus Ladulås työskenteli Ruotsin kuninkaana vuosina 1275—1290. Hänen työpisteensä sijaitsi kuninkaanlinnassa Visingsön saarella Jönköpingin tuntumassa. Ladulås on haudattu Riddarholmenin kirkkoon Tukholmassa.

Suomessa Magnus Ladulås tunnetaan paremmin nimellä Maunu Ladonlukko.

Aiheesta muualla:
Magnus Ladulås Gravöppningsblogg
Dagens Nyheter: Magnus Ladulås in på sjukhusTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.