Press "Enter" to skip to content

Uusimmat

Omatoimirenkaanvaihtaja vaaransi turvallisuuden

Autonsa renkaat itse vaihtanut mies aiheutti iltapäivällä vakavia vaaratilanteita eri puolilla Suomea. Hänen arvioidaan uhanneen ainakin kolmen rengasliikkeen toimeentuloa.

Omatoiminen puuhailu rengasasioissa aiheuttaa vakavia vaaratilanteita syksyllä ja keväällä.

Suomen rengasliikkeiden keskusyhdistysten liitto perää yhteiskunnan vastuuta tapahtuneeseen.

“Ei voi olla niin, että kuka tahansa saa vaihtaa omistamansa auton renkaat itse”, rengasliikkeiden keskusyhdistysten liiton puheenjohtaja Veli-Matti Kumia kiteyttää.

“Renkaat täytyy aina vaihdattaa asiantuntevassa rengasliikkeessä. Auton omaa tunkkia, itse ostettua hallinosturia, ristikkoavainta, omaa pihaa tai autotallia ei missään tapauksessa voi käyttää renkaanvaihtoon, sillä omatoimisuus tässä asiassa on todella vaarallista.”

Jos rengaspuuhiin ryhtyy, auto voi kaatua tai vaurioitua pahasti. Pahimmillaan koko ihmiselämä voi tuhoutua. Ammattilaisen silmä myös näkee vaihdettavasta renkaasta sellaisia asioita, joita niiden omistaja tai mikään muu elollinen olento ei havaitse.

“Uuden rengaskerran ostoon vaikuttavaa irronneiden nastojen määrää tai pyörän kulutuspintaa on jokseenkin mahdotonta tarkastella itse”, Kumia sanoo.

Myös Yleisradio ja MTV3 ovat samoilla linjoilla kuin rengasliikkeiden keskusyhdistysten liitto. Lähes kaikki syksyn ja kevään renkaanvaihdosta kertovat uutisjutut on jo vuosikymmeniä kuvitettu rengasliikkeiden huoltomiesten työtä esittävillä otoksilla.

Varoituksen sanoja muissa aviiseissa myös juttumme julkaisun jälkeen:
HS 9.4.2015: Auto voi romahtaa tai pohjaan tulla reikä – seitsemän syytä miksi renkaita ei kannata vaihtaa itseTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.