Press "Enter" to skip to content

Kulttuuri

Nyt puhuu Satiiriämpäri-kisan viimevuotinen pronssimitalisti: ”Haluaisin kiivetä Havis Amandan päälle”

Satiirinkirjoituskilpailumme on yleensä mullistanut voittajiensa elämän. Näin kävi myös viime vuonna kolmossijan saavuttaneelle Matille, joka vihasi jalkapalloa ja oluen juontia.

Havis Amanda marraskuussa, sateenvarjoa kantaa joku etualalla, suihkulähteessä ei ole vettä
Arkistokuvassamme Havis Amanda täysissä voimissaan säteilevän ihanana marraskuisena päivänä.

Uutissirkus onnistui yhdeksän kuukauden sinnikkäiden (yksi vastaanottajan roskapostikansioon päätynyt sähköpostiviesti) yhteydenottojen jälkeen tavoittamaan pronssimitalistin haastatateltavaksi.

1. Saavutit Satiiriämpäri-kilpailun pronssimitalin jutullasi Qatarin tiukka vaatimus: Fifa vie oluet myös MM-kisojen TV-katsojilta. Miltä silloin tuntui? Teki ja tekee yhä mieli lähteä kiipeämään Havis Amandan päälle, mutta se taitaa olla korjattavana.

2. Miten tästä eteenpäin? Askel kerrallaan, varovasti hengittäen, ettei mikään säry.

3. Mitä on mielesi päällä juuri näinä aikoina eli mikä sinulle on tärkeää tai vähemmän tärkeää? Mielen päällä on vanha hokema Stephen Kingin kirjasta: All work and no play makes Jack a dull boy. Ihmiskunta alkaa olla vähemmän tärkeä kuin se, että aurinko nousee ja laskee.

4. Voittajajuttusi Qatarin tiukka vaatimus: Fifa vie oluet myös MM-kisojen TV-katsojilta liittyy jalkapalloiluun ja oluen juontiin. Mikä on oma suhteesi asiaan? Vihaan jalkapalloa ja oluen juontia. Paitsi hyvän oluen. Jalkapalloa katsellessa yleensä nukahdan.

5. Et kertonut yhteystietojasi meille ennen kuin nyt yhdeksisen kuukautta palkintojenjaon jälkeen. Haluatko vastaanottaa pronssimitaliksesi kolme ilmaista sinkkiämpäriä vai tahdotko kieltäytyä niistä ja millä perusteella? Ehdottomasti kolme ämpäriä, jos ne vain ovat vielä saatavilla. Asuin pitkään sinkkiämpäreistään ja ämpäripäistään kuuluisan Tervolan kunnan naapurissa ja haluaisin olla yksi heistä.

Tee kuten Marko viime vuonna! Osallistu nyt Satiiriämpäri 2024 -kirjoituskilpailuumme ja voita yksi, kaksi tai kolme sinkkiämpäriä! Lue ohjeet täältä!

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.