Press "Enter" to skip to content

Ruoka, juoma, meno muu

Kansan mielipide: Aurajuusto maistuu äärimmäisen pahalta

Uutissirkuksen kyselyssä 70 prosenttia vastaajista katsoi, että aurajuusto on joko kamalan tai äärimmäisen pahaa.

pizza uunipellillä odottaa paistoa - täytteinä kinkkua, katkarapuja, kilohailia, tummia oliiveja ananasta ja aurinkokuivattua tomaattia
Uutissirkuksen asiantuntija Uolevi Ahonen valmisti ruokatunnillaan täysin sinihomejuustottoman pizzan.

Äskettäin julkisuuteen nousseiden tietojen mukaan aurajuusto on kuitenkin suosituin pizzatäyte, jos täytteet saa valita itse. Uutissirkuksen kiistely- ja makuasia-asiantuntija Uolevi Ahonen arvioi valitsijoiden olevan väärässä.

”Nykyaikaisen pizzan syntymäseutuina pidetään Napolin kaupunkia, eikä siellä mitään sinihomejuustoa työnnetty pizzaan”, hän sanoo.

Aurajuusto on suomalainen versio roquefort-tyyppisestä sinihomejuustosta. Alkuperäinen roquefort valmistetaan lampaanmaidosta, mutta tanskalainen meijeristi Mourits Rasmussen ryhtyi kehittämään lehmänmaitopohjaista sinihomejuustoa Suomen Liedossa vuonna 1933.

”Historia ei kerro, miksi.”

Ahonen arvelee, että kansa on huomattavan jakautunut sekä pizza- että juustokysymyksessä.

”On hyvä muistaa, että ennen 1960-lukua Suomessa ei ollut ainuttakaan pizzeriaa eikä siten edes tilaisuutta pyytää pizzaansa sinihomejuustoa.”

Ahonen tosin tervehtii iloisena kuluttajan mahdollisuutta poimia pizzatäytteet laajasta kirjosta.

”Valinnanmahdollisuuksia voisi toki vielä lisätä. Esimerkiksi maksalaatikko- tai tillilihapizza voisivat olla kiehtovia suomalaisia erikoisuuksia, jotka houkuttelisivat gastronomiamatkailijoita eri puolilta maailmaa.”

Uutissirkus toteutti kyselynsä Mastodonissa tiedustelemalla, onko aurajuusto pahaa, erittäin pahaa vai äärimmäisen pahaa.

”Sekä kysymyksenasettelu että vastausten lähes toiselle kymmenelle yltänyt määrä kertovat vastaansanomattomasti kyselyn relevanttiudesta tämän artikkelin kannalta”, Uolevi Ahonen kiteyttää.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2024 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.