Press "Enter" to skip to content

Kehitystoiminta

Työnantaja palkkasi aloittelijan asiantuntijaksi

Eettisellä, vastuullisella ja omaperäisellä toiminnallaan kohahduttanut Ainainen kasvu maksoi mitä maksoi Oy on palkannut riveihinsä kaksi kertaa tohtoriksi väitelleen ahkeran, tunnollisen ja älykkään henkilön, jolla ei ole työkokemusta.

Mieshahmo osoittaa näyttötaulun tuloskäyrää
Kuva: ttreis/Pixabay

Rekrytoinnista vastaava markkinointi-, henkilöstö-, kansainväliset ja sidosryhmäsuhteet ja aluekehittämismallinnos- sekä työhyvinvointi- ja ylivastuualueylijohtaja Voitto Tuloksekas pahoittelee tapahtunutta.

“Tuli vaan sellainen olo, että nyt on hyvä hakija”, hän kommentoi ja myöntää, että oikea sanamuoto olisi luultavasti ’vain’ eikä ’vaan’.

Uusi työntekijä, jonka nimen jätämme eurooppalaisten tietoturvasäädösten vuoksi julkaisematta, kommentoi tilannetta:

“Paljon olen kouluja käynyt, mutta hakemukset tyssäsivät aina kokemuksen puutteeseen”.

Tuloksekas pohtii asiaa yleisesti markkina-analytiikkaan nojaten: “Olemme huomanneet kuluttajahintojen nousua ja ostovoiman supistumista. Emme usko enää kasvuun.”

Tuloksekas kertoo, että aikaansa seuraavana yrityksenä yhtiö on päätynyt muuttamaan nimeään.

“Uusi nimi on Maksoi mitä maksoi. Nimenmuutos tulee näkyväksi heti, kun parikymmenpäinen toimistohenkilöstömme saa muutoksenhakulomakkeet lähiviikkoina täytetyksi. Painamme työtä kolmessa vuorossa, jotta tämä asia saataisiin päätökseen mahdollisimman pian”.

Tuloksekas toivoo nimenmuutoksen herättävän asiakkaat pyrkimään kohti laatutietoista kuluttamista.

Juuri palkattu uusi työntekijä aikoo juhlia nimitystään ostamalla ruokaa, joka ei ole tarjouksessa. Hän myös toivoo pääsevänsä kohta ylitöihin, koska on kuullut niistä niin paljon.

Teksti: Soile Kristola, Satiiriämpäri 2023 -kilpailija

Tamä juttu on mukana Satiiriämpäri 2023 -kirjoituskilpailussamme. Voittaja valitaan tammikuun puolivälissä Facebook-tykkäysten, -jakojen ja kommenttien määrän perusteella. Osallistu sinäkin! Palkintona ilmaisia ämpäreitä! Lähetä tekstisi kilpailulomakkeellamme tai lue ainakin kaikki #Satiiriämpäri2023-kisan jutut ja esitelmöi niistä ystävillesikin.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.