Press "Enter" to skip to content

Politiikka

Kansa järkyttyi: SPR aikoo auttaa hädästä kärsiviä

Laaja ihmisjoukko loukkaantui vakavasti luettuaan uutisen, jonka mukaan Suomen Punainen Risti valmistelee raha-avun myöntämistä Somaliaan.

Eurosetelit viitonen, kymppi ja kaksikymppinen sormien välissä
Ruokakriisin vuoksi SPR suunnittelee Somaliaan 400 000 euron tukea.

”Ei voi olla niin, että minun rahojani lähetettäisiin neek… Afrikkaan”, toteaa tavoittamamme keskipirkanmaalainen mies, joka ei koskaan ole lahjoittanut senttiäkään mihinkään keräykseen.

Mies haluaisi kuulua perussuomalaiseen puolueeseen, mutta koska hänellä on hybridiauto, kolme hyvin prässättyä pukua ja lähes neljä silkkisolmiota, hän joutuu yhä tyytymään kokoomuksen jäsenkirjaan.

Ainakin kaksi eduskunnassa äärioikealla istuvaa poliitikkoa on jo reagoinut SPR:n rahankäyttöaikeisiin kirjoittamalla aiheesta twiitin.

”Tämän vuoksi en koskaan lahjoita mitään SPR:lle”, korostaa kansanedustaja, joka haluaisi nimensä julkisuuteen.

Tähän mennessä SPR on kerännyt noin 30 miljoonaa euroa Ukrainalle. SPR:n mukaan sen katastrofirahastoon helmikuun loppupuolen ja toukokuun puolivälin välisenä aikana tehdyt kertalahjoitukset menevät Ukrainaan.

Ukrainan sodan ja kuivuuden pahentaman ruokakriisin vuoksi SPR aikoo tukea Somaliaa 400 000 eurolla.

”Tarkoittaa sitä, että jokaiselle somalialaiselle syydettäisiin miltei kaksi ja puoli senttiä rahaa!” huutaa myös puhelimen päähän tavoittamamme luoteissatakuntalainen somevaikuttaja, joka hänkin haluaisi nimensä julkisuuteen.

SPR:n aikeiden vuoksi pahimmin loukkaantuneita hoidetaan vielä ainakin vuorokauden verran kaikkialla somessa.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.