Press "Enter" to skip to content

Ruoka, juoma, meno muu

Ministerien retsinaostokset pelastanevat Kreikan

Matti Vanhanen ja Jyrki Katainen aikovat pelastaa Kreikan ostamalla Hanian Lidlistä retsinaa. He käyttävät kauppaan 1,6 miljardia euroa.

olutpulloja rivissä
Hallituksen työryhmä tutki Retsinan hankintaa ostamalla ensin kreikkalaisesta marketista 1500 pulloa olutta

“Tietolähteidemme mukaan Hanian Lidlistä saa budjetillamme noin kaksi miljardia pulloa retsinaa”, ratkaisustaan huojentunut pääministeri Matti Vanhanen sanoo.

Myös valtiovarainministeri Jyrki Katainen on iloinen asioiden saamasta käänteestä. Sijoittamalla Suomen Kreikka-lainan retsinaan rahan takaisinsaantimahdollisuudet ovat huomattavasti isommat kuin jos Suomi lainaisi summan suoraan Kreikan hallitukselle.

“Kun pullot on juotu tyhjiksi, palautamme ne kauppaan. Kahden miljardin pullon pullopanteista saamme ainakin meikäläisellä laskutavalla heti 400 miljoonaa euroa takaisin”, Katainen arvioi.

Pääministeri Vanhanen ei kuitenkaan aio tinkiä omasta kriittisestä alkoholikannastaan Kreikan talouden pelastusoperaation vuoksi.

“Jyrki juo miljardi pulloa ja minä kaadan viemäriin miljardi pulloa.”

“Jos olisi olemassa parempia ratkaisuja, olisimme jo nauttineet niitä”, Vanhanen kiteyttää.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Uutissirkus-radio-ohjelma Yle Radio yhdessä. (Älä turhaan klikkaa linkkiä, koska ohjelma ei enää ole Yle Areenassa.)Tykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.