Press "Enter" to skip to content

Aseet ja neuleet

Nato saa jäädä – Suomi liittymässä Ruotsiin

Hallitus kartoittaa, millä aikataululla Suomen olisi mahdollista anoa liittymistä Ruotsiin. Ruotsin osana oleminen voisi olla edullisempaa kuin Naton jäsenyys, ja Suomella on myös aiempaa kokemusta Ruotsiin kuulumisesta.

Ruotsin lippu liehuu
Kuva: Unif/Pixabay.com

”Suomi on ollut jo kaksisataa vuotta Ruotsin kilpenä itää vastaan, joten hyväksyessään Suomen osaksi itseään Ruotsin pitäisi samalla hyväksyä uudeksi itänaapurikseen Venäjä”, Puolustusministeriön tiedotteessa todetaan.

Suomen ja Ruotsin puolustusvoimien yhdistäminen voisi sujua nopeasti, mutta euron vaihtaminen kruunuun voi vaatia pidemmän siirtymäajan. Suomen eduskunnan on todennäköisesti mahdollista jatkaa maakuntahallintona, koska Suomi olisi jatkossa Ruotsin uusi maakunta.

Positiivista Ruotsiin liittymisessä olisi myös se, että jääkiekon kultamitaliemme ja euroviisuvoittojemme määrä moninkertaistuisi. Tämän arvellaan tekevän hyvää kansalliselle itsetunnolle.

Suuria muutoksia Suomen katukuvaan ei ole tulossa Ruotsiin liittymisen myötä, mutta Helsingissä aiotaan luopua Mannerheimin patsaasta. Sen tilalle on suunnitteilla Peppi Pitkätossun patsas.

”Patsaan vaihtaminen on helppoa, kun hevonen on jo valmiina”, toteaa Uutissirkuksen puolueettomuus- ja aseidenkalisteluasiantuntija Uolevi Ahonen.

Ensi viikolla kyselemme Helsingin kaduilla ihmisiltä, millaisena he näkevät tulevaisuutemme niin sanottuina Hannu Hanhina, ja maistelemme myös hapansilakasta eli surströmmingistä tehtyä kalakukkoa.

Teksti: Toni Tuomanen, maakuntakirjeenvaihtaja

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2024 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.