Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Poliisi selvitti polkupyörävarkauden

Polkupyörä palautui oikealle omistajalleen, koska nuorempi konstaapeli Jere Pajari ryhtyi oma-aloitteisesti tutkimaan mahdollista varkautta.

polkupyörän etukiekko pyörätelineessä
Arkistokuvamme liittyy tapaukseen.

Polkupyörävarkaus tapahtui Maunulassa viime toukokuussa, Helsingin poliisilaitoksen päällikkö Kari Pöyhönen vahvistaa.

”Kyllä, tämä todella pitää paikkansa. Olemme onnistuneesti selvittäneet yhden polkupyörävarkauden.”

Tavoitimme polkupyörän omistajan Janne Höltän, jolta kulkupeli oli varastettu Maunulan ostoskeskuksen edessä.

”Poliisi otti minuun yhteyttä puhelimitse ja kertoi tapahtuneesta. En voinut uskoa korviani ja kuvittelin ensin yhteydenottoa pilasoitoksi. Enhän kuitenkaan tuntenut varasta, joten kuvittelin, ettei poliisi tässä tapauksessa tutki tapausta”, kertoo Hölttä.

Poliisin mukaan polkupyörän jäljille oli päästy ratsian yhteydessä, kun Helsingin poliisi oli Karhuryhmän kanssa toteuttanut rynnäkön asuinhuoneistoon Helsingin Konalassa. Asunnossa oli vihjeen mukaan harjoitettu kannabiksen kasvatusta.

”Takavarikoituamme asunnosta kaksi kannabiskasvia onnistuneen ratsian päätteeksi, silmääni pisti kaksi erityisen kallista pyörää asunnon eteisessä. Polkupyöräasiathan eivät normaalisti poliisille kuulu, mutta itsekin pyöräilyä harrastavana otin asiakseni tutkia näiden ajoneuvojen taustoja”, Pajari kertoo.

Rikoksen selvittämiseksi Pajari oli keksinyt selata poliisin tietokantaa.

”Aluksi etsin tietokannasta samanmerkkisiä varastetuksi ilmoitettuja pyöriä. Sitten aloin etsiä polkupyörän runkonumeron perusteella. Suurena yllätyksenä polkupyörän tiedot ja omistaja löytyivät heti. Haluaisin myös kiittää erityisesti esimiehiäni, jotka sallivat minun tehdä omaa tutkimustyötäni, joka oli pois paljon tärkeämmistä rikoksista.”

Kysyimme Helsingin poliisilaitoksen päälliköltä Kari Pöyhöseltä, onko tapahtumalla vaikutusta poliisin toimintatapoihin jatkossa.

”Olemme poliisilaitoksessa ottaneet vastaan ilolla tämän uutisen. Harkitsemme myös konstaapelin palkitsemista ansiomitalilla. Haluisin kuitenkin painottaa, ettei muutoksia ole silti luvassa. Lähtökohtaisesti polkupyörävarkaudet kuuluvat edelleen tavallisten kansalaisten vastuulle selvittää ilman viranomaisapua”, sanoo Pöyhönen.

Teksti: Kyyttö Suominen, Satiiriämpäri 2022 -kilpailija

Tämä teksti on mukana Uutissirkuksen Satiiriämpäri 2022 -kirjoituskilpailussa. Osallistu sinäkin ja voita ilmainen ämpäri! Voittaja ratkeaa Facebook-tykkäysten perusteella. Lue toki kaikki kilpailujutut!

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.