Press "Enter" to skip to content

Talous

Woltin avainhenkilö paljasti tulonsa ennen jättikauppoja

Woltin tärkeimpiin avainhenkilöihin eli ruokalähetteihin kuuluva Julius Virtajoki ylsi lähes 10 000 euron tuloihin viime vuonna.

potkulautaileva lähetti
Kuva: Cottonbro / Pexels.com

Virtajoen tarina Woltin yrityskauppojen mahdollistajana alkoi vuonna 2019, kun hän saapui Helsinkiin opiskelemaan.

Virtaojan ansiotulot vuodelta 2020 olivat 9 600 euroa. Pääomatulojen osuus oli noin 0 euroa.

”Pakko oli opintojen alussa saada nopeasti jotain hommaa, jossa saattoi itse vaikuttaa työaikoihinsa”, Virtajoki sanoo ja nostaa kätensä riehakkaaseen tuuletukseen.

”Hienoa, että sijoittajat arvostavat minut ja työtoverini seitsemän miljardin arvoisiksi! Ilman meitä tätä firmaa ei olisi!”

Muista ruokaläheteistä ainakin Ali Mohammed ja Irfan Hassan ylsivät usean tuhannen euron tuloihin.

Mohammed ansaitsi viime vuonna 7 412 euroa ja Hassan 3 400.

Ruokalähetit ovat työskennelleet itsenäisinä yrittäjinä. Woltin oman ilmoituksen mukaan sen ruokalähettien keskimääräinen laskutus vuonna 2019 oli 13,44 euroa tunnilta.

”Eläkemaksut, vakuutukset ja työvälineet, kuten puhelin, potkulauta, polkupyörä, auto tai polttoaineet pitää itse maksaa. Jos autoa ei ole tarvinnut huoltaa, olen joinakin kuukausina päässyt miltei yhdeksän euron tuntipalkoille ennen veroja. Enemmän se taitaa olla kuin mitä ravintolalle jää käteen yhtiön kautta myydyistä annoksista”, Virtajoki arvelee.

Uutissirkuksen saamien tietojen mukaan aika vähän on syitä siihen, miksi ruokalähettiyhtiöiden kaltaiset toimeksiantoalustat eivät yleistyisi alalla kuin alalla ja johtaisi yhä mittavampiin yrityskauppoihin.

Tämä päätoimittajamme teksti ei ole mukana Uutissirkuksen Satiiriämpäri 2022 -kirjoituskilpailussa, mutta osallistu sinä siihen ja voita ämpäri! Voittaja ratkeaa helmikuun alussa Facebook-tykkäysten perusteella.Tykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.