Press "Enter" to skip to content

Talous

Hallitus tukee voimallisesti kulttuuriväkeä

Hallitus seisoo yhtenä rintamana kulttuurialan työntekijöiden tukena. Asiantuntijamme mukaan päättäjien tahtotila vilahti eilen ministerien puheenvuoroissa.

mies mikrofonissa, hänen toisessa kädessään iso sydämenmuotoinen ilmapllo, jota hän painaa rintaansa vasten
Hallitus rakasti kulttuuria yhtäjaksoisesti useiden minuuttien ajan.

Uutissirkuksen politiikka- ja lausuntopuheasiantuntija Uolevi Ahosen mukaan erityisesti Twitterissä ainakin kaksi ministeriä teki kaikkensa, jotta heidän ponnistelunsa koronan vaikutusten minimoimiseksi olisivat tulleet havaituiksi.

”Tosin ministereistä toinen on ehtinyt ponnistella vasta viikon, koska hänen edeltäjänsä ylennettiin valtiovarainministeriksi”, Ahonen sanoo.

Ahonen arvioi, että hallituksen linja kiteytyi sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) twiitissä.

Ohisalo kirjoitti, että ”aloja on kohdeltava yhdenvertaisesti, kun Suomea avataan koronan jälkeen.”

”Ohisalo siis myöntää suoraan, että tällä hetkellä hallituksen toimien vuoksi näin ei ole.”

Myös tuore kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk.) suhtautui kulttuuriväen mielenosoitukseen erittäin vakavasti. Hänen Twitter-päivityksensä mukaan ”mielenosoitus oli tyylikäs 1500 hengen tapahtuma”.

”Rakennetaan tästä yhdessä entistä ehompi suomalainen kulttuuri- ja taidesektori”, hän sanoi sekä mielenilmauksen että Twitterin yleisölle.

Heti seuraavassa lauseessaan hän otti esille veikkaustuottojen pienenemisen, joka vaikuttaa voimakkaasti kulttuurialan saamiin tukiin.

”Myös veikkausvoittovarojen jakamisen osalta pitää pystyä katsomaan kauemmaksi kuin tähän vuoteen ja ensi vuoteen”, Kurvinen totesi.

Ahosen mukaan ministeri toimi juuri kuten oppikirjassa sanotaan.

”Kaikkein turvallisinta on viitata tulevaisuuteen, koska eduskuntavaalitkin ovat kohta, ja sitten joku toinen taas on vastuussa kaikesta.”

Mielenilmaukseen saapuneet kulttuurityöläiset taputtivat ministerin puheelle, koska muutoin kansa olisi väittänyt heitä epäkohteliaisiksi ja heiltä olisi peruttu tähän mennessä lisätalousarviossa myönnetyt tuet.

Koronapandemian kestäessä Suomessa ei ole saanut mennä esimerkiksi teatteriin tai elokuviin, koska siellä olisi voinut sairastua vakavammin kuin monissa muissa paikoissa, joihin on saanut mennä, mutta joita emme nyt tässä ota esille, koska ei ole vastakkainasettelun aika tai ainakin noiden alojen edustajat ovat saaneet tarpeensa paremmin perille hallitukseen asti.Tykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.