Press "Enter" to skip to content

Politiikka

Kokoomuksen uusi kausi alkaa kuntavaalien jälkeen – luvassa entistä hulvattomampia hahmoja

Kokoomuksen viimeisin tuotantokausi on ollut lähes ennennäkemätön menestys. Yleisö odottanee seuraavasta kaudesta vielä räväkämpää, koska mittelö kilpailevan kanavan Perussuomalaiset-formaatin kanssa on todella tiukka.

Kuva Pexels
Kuva: Andrea Piacquadio / Pexels

”Suomalaisiin selvästi uppoaa tämmöinen ote ja suorastaan absurdi meno kaikilla somealustoilla”, toteaa Kokoomuksen juontaja Petteri Orpo.

”Ei voi miellyttää kaikkia, mutta aika iso osa yleisöstä, 18 prosenttia, tuntuu nauttivan meistä. Varsinkin jos katsotaan kokonaisuutena miten skenellä menee”, Orpo pohtii, viitaten jälleen Perussuomalaiset-menestyskonseptiin.

Kansan keskuudessa kuolemattomiksi nousseiden hahmojen hokemia toistellaan aamiaispöydissä ja työpaikkojen etäkahveilla lähes kyllästymiseen saakka.

Yksi viime aikojen hauskimmista hahmoista on esimerkiksi ympäristöaktivistien pamputtamisesta haaveillut meditoiva juppi, joka aiemmin ajeli Teslalla. Teslan rekisterikilvessä oli tietenkin oma etunimi.

Mutta eivätkö tällaiset ole vähän haitallisia stereotypioita? Joudutaanko tässä vielä pyytämään joltakulta anteeksi jälkikäteen, kuten kävi Pulttiboisin tekijöille?

”En usko, että kukaan ottaa tätä niin tosissaan. Mainitussa hahmossahan on vähän sekin kulma, että hän on haluton pyytelemään anteeksi möläyttelyitään, vaikka häneltä sitä vaaditaan. Eli se kritiikki ikäänkuin on käsikirjoitukseen sisäänrakennettu”, pohtii hahmoa näyttelevä Roni.

”Kuten hahmoni sanoisi: jos joku loukkaantuu, kyse on hänen tunteestaan, josta hän on itse vastuussa.”

Kuluva kausi päättyy kuntavaalikampanjoiden ollessa kiivaimmillaan. Yleisö odottaa varmasti henkeään pidätellen, kuka putoaa viimeisenä ja mitä finaalijaksoon on keksitty.

Hahmogalleriaan on Orpon mukaan jo nyt tullut yhä voimallisemmin mukaan Atte, jonka povataan tuovan uutta säpinää. Vekkulimaisesta ilmeestään ja poskettomista edesottamuksistaan tunnettu Atte saattaisi olla ajoittain lähes vakavalta vaikuttavaa Orpoa osuvampi valinta jopa juontajan tehtäviin.

”Toisaalta juuri sketsihahmona hän saattaa olla korvaamaton”, Orpo sanoo.

”Seuraavalle kaudelle kaavailtu Juhanan pormestarihahmo ei ehkä riittäisi korvaamaan Aten vetovoimaisuutta tietylle yleisösegmentille.”

Kokoomuksen viimeisintä tuotantokautta voi seurata joka päivä klo 0.00–23.59 Twitterissä ja lööpeissä.

Teksti: Aimo Junttura, maakuntakirjeenvaihtaja

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.