Press "Enter" to skip to content

Ruoka, juoma, meno muu

Korona pakotti Yrjö Mättösen miettimään, miten saisi lounasasiakkaita ravintolaansa – Sitten hän kehitti ruokailukonseptin, josta koko maailma pääsee ottamaan mallia

”Reilu kuukausi sitten oltiin niin pitkällä, että testasin konseptin perheeni kanssa joulupöydässä”, itäespoolainen ravintola-alan monitoimimies Yrjö Mättönen sanoo.

miehellä kasvomaski, jonka läpi kulkee pilli, miehen kädessä syvä lautanen
Idean ydin on kasvomaskiin tehty reikä.

Alun perin Mättönen leikkasi omaan kasvomaskiinsa reiän, jotta sai joutuisasti käväistyksi tupakalla ravintolansa takapihalla, mutta ajatus jalostui äkkiä kaikille ruokailijoille sopivaksi.

Mies esittelee, kuinka hän kattoi kotiväelleen jouluaattoillan aterian ensin aivan tavalliseen tapaan.

”Laatikot, perunat, kinkut, rosollit, graavilohet, lipeäkalat ja ruokajuomat eli meidän tapauksessamme punaviinin.”

”Sitten vain kippasin kaiken tehosekoittimeen ja hetken surauttelun jälkeen ateria oli valmiina keittolautasilla ja nautittavissa pillillä maskin läpi suoraan suuhun. Täysin ilman pelkoa siitä, että ruokailijat olisivat levittäneet koronaa toisilleen.”

Mättösen mukaan hänen innovaationsa sopii minkä tahansa etu-, pää- tai jälkiruoan syömiseen.

”Olen kokeillut myös chateubriandilla, kebablastuilla ja makkaraperunoilla. Vain pihviä joutui hieman leikkelemään, jotta tehosekoitin ei mennyt jumiin. Ruokajuoman tai jälkiruokakahvin määrää nostamalla mistä tahansa ateriasta saadaan kuitenkin aina riittävän juokseva.”

”Ja pillin läpivienti kannattaa tiivistää ilmastointiteipillä, niin syliin ei tule roiskeita.”

Mättönen esitteli oivalluksensa rahoittajille jo viime vuoden marraskuussa, mutta ei saanut heitä innostumaan. Niinpä hän veti ideansa tuotekehittelyn alusta loppuun asti omassa ravintolassaan täysin ilman ulkopuolisia pääomia.

Mättönen kertoo tehneensä joulun ateriakokeilustaan videon, jonka koko maailma sai nähdäkseen hänen Facebook-sivuillaan.

”Pääsivät ottamaan mallia. Ja nyt sitten suunnittelen yritykseni Yrjön Grillin listaamista pörssiin. Sen kunniaksi käynnistän aivan pian Yrjö-viikot, jossa kaikki pääsevät testaamaan ideaani.”

Hän kehottaa kuitenkin mahdollisia uusia asiakkaitaan malttamaan mielensä lähipäivinä.

”Ovet ovat kiinni. Firma on tuokion suljettuna. Terveystarkastajan käynnin jälkeen laitoin oveen lapun, että seuraavat kaksi viikkoa teemme pikku remonttia.”

Aiheesta muissa aviiseissa:
Luit mitä hyvänsä, kannattaa jatkaa tänne: thl.fi

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.