Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Asiantuntijuuden uusi muoto alkoi levitä rajusti

Korona-asiantuntijuus on joulun jälkeen vaihtunut aiempaa voimakkaammin tarttuvaan rokoteasiantuntijuuteen. Erityisen laajalti rokoteasiantuntijuus leviää Twitterissä, jossa sen tartuttavuusluku on yli 19.

rokoteruisku hansikoidussa kädessä
Kuva: Anna Shvets / Pexels

”Jokainen rokotuksista Twitteriin kirjoittava asiantuntija synnyttää keskusteluketjuunsa vähintään 19 uutta asiantuntijaa”, kiteyttää Uutissirkuksen asiantuntijuusasiantuntija Uolevi Ahonen.

Myös luoteissatakuntalainen somevaikuttaja Ilkka Raitaniitty on pannut merkille asiantuntijuuden eksponentiaalisen leviämisen. Raitaniityn mukaan hänenkin Twitter- ja Facebook-päivitystensä kommenttikentät ovat täyttyneet ”kaikenkarvaisisista asiantuntijoista”.

Harrastelijat tyrmäsivät
somevaikuttajan faktat

”Kun eilen aamuneljältä kirjoitin, että hommaan saataisiin vauhtia, jos rokote annettaisiin Covid-testin yhteydessä, siihen tuli heti kolme ihmistä valittamaan, että testit ruuhkautuisivat, kun piikin jälkeen pitäisi vielä muka tarkkailla vartin verran yliherkkyysreaktiota”, Raitaniitty sanoo.

”Kun sitten kehittelin ajatusta ja lisäsin faktan, että koska kauppareissulla ollaan yleensä vähintään 15 minuuttia, niin kauppojen kassat ja vartijat voisivat helposti rokottaa koko kansan heti kun ihmiset astuvat marketin ovesta sisään, niin sekään ei näille harrastelijoille sopinut.”

”Joku lähihoitaja rupesi narisemaan, että rokotetta pitäisi säilyttää kylmässä. Kerroin sille, että onhan siellä puodeissa kylmähyllyjä ja pakastimia, kun ei vaikuttanut tyttönen kommenttiensa perusteella siltä, että olisi koskaan käynyt kaupassa.”

”Hallituksen pitäisi
ymmärtää erota”

Asiantuntijuuden uuden mutaation leviämisestä Raitaniityllä on selkeä näkemys. Hänen syyttävä sormensa osoittaa hallitusta.

”Jouluaattoiltanakaan hallitus ei tehnyt mitään, vaikka kymmeniätuhansia rokoteannoksia oli jo saapunut Suomeen”, hän kritisoi.

”Lisäksi rokotusjärjestys on väärä. Minut ja kaikki tuttavani on jollain ihmeen konstilla saatu sullotuksi viimeisten joukkoon, ryhmään 11.”

Raitaniitty sanoo, ettei aio mennä rokotettavaksi, vaikka itse presidentti siirtäisi hänet aiempaan ryhmään.

”En ole käyttänyt maskia, enkä ole saanut koronaa. En kyllä missään tapauksessa ota rokotustakaan.”

Raitaniityn mukaan hänen ratkaisunsa on henkilökohtainen, mutta se perustuu siihen, että hän on itse tutkinut asiaa.

”Sunnuntainakin katsoin yhden puolalaisen tubettajan rokottamisesta tekemän videon. Siinä oli englanninkielinen tekstitys.”

Aiheesta muualla:
Kokeilepa aloittaa täältä: thl.fi

Tämä päätoimittajamme teksti ei ole mukana Uutissirkuksen Satiiriämpäri 2021 -kirjoituskilpailussa, mutta osallistu sinä siihen viimeistään ensi lauantaina 9.1. ja voita ämpäri! Voittaja ratkeaa Facebook-tykkäysten perusteella. Lue toki kaikki kilpailujutut!

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.