Press "Enter" to skip to content

Kehitystoiminta

Sellutehtaasta Kuopiolle uusi matkailuvaltti: ”Puijo pantava pannaan”

Kuopion johtavat elimet ovat päättäneet poistaa Puijon tornin kaupungin matkailumainoksista sen epäsiveästi ulkonevan muodon vuoksi.

Puijon torni
Kuva Aatu Karjalainen / Pixabay

Jotta näköalatorni säilyisi turvallisena kohteena myös lapsiperheille, voi siellä jatkossa vierailla ainoastaan silmälappuihin sonnustautuneena, savolaisen matkaoppaan selostaessa maisemia. Näin ollen maisemista päässee nauttimaan savon murteella ilman ikävää altistumista jollekin epäsopivalle.

Myös riisipiirakoiden myynti kiellettiin samassa yhteydessä, eikä kieltoa voi kiertää kutsumalla niitä karjalanpiirakoiksi. Puijon tornissa kyseistä herkkua voi poikkeusluvalla nauttia turvallisesti silmät sidottuina.

Sellutehtaasta
turistimagneetti

Samassa kokouksessa Kuopio päätti Finnpulpin Sorsasalon sellutehtaan olevan jatkossa kaupungin turismin ykköskohde. Vaikka tehdasta ei päättäjien harmiksi ole vielä rakennettu, voi 124 jalkapallokentän kokoisella tontilla käydä pääsymaksua vastaan tutustumassa Kuopion tulevaisuuden uuteen tulemiseen.

Todella epäystävällisesti toiminut korkein hallinto-oikeus ei kielteisellä päätöksellään ole antanut Finnpulpille ympäristölupaa, mutta päättäjien keskuudessa luottamus on vahva. Sisäpiiritiedon mukaan kaikkiin matkailuesitteisiin painetaan jatkossa sellutehtaan havainnekuva ja kaikki turismista saatava tuotto jaetaan ymmärrettävästi vahvasti kiinalaisrahoitteisen Finnpulpin johdolle.

Nimettömänä pysyttelevä lähde kertoo Kuopion koulujen aikovan lopettaa seksuaalikasvatuksen oppitunnit ja korvata ne sellunkeiton alkeilla. Kuopio tarvitsee jatkossa menestyviä sellunkeittäjiä, ja kun tehdas ehkä saadaan Kuopioon 35 vuoden kuluttua, ovat harjaantuneimmat opiskelijat jo varsinaisia mestareita.

Kallavesi saa
suomalaisemman nimen

Hätäkokouksen viimeisin päätös koski Kallaveden nimeä, joka on epäisänmaallisuudessaan ongelmallinen. Muutospaine koskee nimen etuosaa, jonka merkitys paljastui yllättävästi eräälle kaupunginhallituksen jäsenenelle, joka haluaa tässä yhteydessä tulla kutsutuksi nimimerkillä Isäm maallinen.

Poliitikko oli vahingossa altistanut itsensä afrikkalaiselle Youtube-videolle, josta oli selvinnyt epämiellyttävä totuus kalla-nimisten kukkien afrikkalaisesta alkuperästä. Tästä nousi kokoussalissa yleinen hälinä ja epäjärjestys, jota seurasi muutaman hieman herkemmän miesoletetun pyörtyminen, ja äkillinen varajäsenten etsintä.

Kun kokous pääsi kolmen tunnin kuluttua jatkumaan, yleisin mielipide oli, ettei perisavolaisella järvellä voi olla ulkomaalaiseen alkuperään viittaavaa nimeä. Uudeksi nimeksi valittiin vailla vastalauseita Selluvesi, sillä se kuvastaa kotimaisten järviemme laatua ja isänmaallista henkeä.

Kuopiollekin
ehkä uusi nimi

Kokouksen päätyttyä torstain vastaisena yönä jäi käsittelemättä vielä Kuopio-nimen epämääräisyys.

Koska Pohjois-Savoon kaavailtuja kaivoshankkeita toivotaan myös Kuopioon, on syytä pohtia olisiko kaupungin jo hyvissä ajoin muutettava nimi muotoon Kuopia. Se ainakin tuntui oikealta valinnalta muutaman päättäjän mielestä, jotka lapioin varustautuneina suuntasivat sellutehtaan tontille kuopimaan perustuksia. Vahvistamattomat huhut tosin väittävät, että samasta tontista kilpailee myös kaivosyhtiö, joka on vakaasti päättänyt kuopia Kuopion maailmankartalle.

Uutinen sellutehtaan rakentamisesta tai rakentamatta jättämisestä päivittynee puolivuosittain, ainakin vuoteen 2030 asti.

Teksti: Älva Avosiipinen, Satiiriämpäri 2021 -kilpailija

Tämä teksti on mukana Uutissirkuksen Satiiriämpäri 2021 -kirjoituskilpailussa. Osallistu sinäkin! Voittaja ratkeaa Facebook-tykkäysten perusteella. Lue toki kaikki kilpailujutut!

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.