Press "Enter" to skip to content

Talous

Mies julkisti verotietonsa omatoimisesti

Sipoolaisen yrittäjän tienestit olisivat jääneet kokonaan pimentoon, ellei hän olisi itse kertonut naapurilleen verotietojaan.

Kuva:
Kuva: Mohamed Hassan / Pixabay

Sarjayrittäjä Veli-Pekka Laaksomäki aloitti verotietojensa julkistamisen jo viime keväänä.

”Päivittelin ennen pääsiäistä naapurille, että nyt ei sitten pääse Karibian-risteilylle”, Laaksomäki kertoo.

”Myöhemmin vielä lisäsin, että joulun perinteinen Thaimaan-matkammekin täytynee tänä vuonna jättää koko perheeltä väliin.”

Koska naapuri ei Laaksomäen vinkeistä ymmärtänyt hänen verotietojaan, mies julkisti niitä lisää.

”Kysyin, myisikö hän minulle vähän maata, jotta saisin kaikki uudet sähköautot mahtumaan omalle pihalleni”, Laaksomäki sanoo.

Vaikka mies tarjosi naapurilleen kalleinta mahdollista shampanjaa, tämä ei innostunut maakaupoista eikä koronan takia suostunut edes koskemaan hänelle turvavälin päästä ojennettuun lasiin. Laaksomäen kaasugrillissään valmistama miekkakalakaan ei kelvannut.

”Niin siinä kävi, että pysäköin lopulta vain kolme uutuuttaan hohtanutta Teslaa omalle tontille ja loput neljä tien varteen. Naapuri ei kuitenkaan kommentoinut niitä mitenkään.”

Paikallislehtikin vähätteli

Laaksomäki käytti verotietojensa julkistamiseen myös sosiaalista mediaa. Se ei tuottanut tulosta.

”Lisäsin Facebookiin kuvan ja kirjoitin, että mullapas on viikon jokaiselle päivälle eri Tesla. Kuvassa olin luu ulkona niin, että Rolexin kello kiilteli ranteessani. Laitoin niitä varmuuden vuoksi kaksi, että varmasti olisivat näkyneet.”

”Silti minkäänlaista reaktiota ei tullut mistään suunnasta. Vaikka vein lapsia neljänsadan metrin päähään kouluun sähköautoilla, edes paikallislehteen ei haastateltu.”

Jopa verottaja
tyrmäsi yrittäjän

Veli-Pekka Laaksomäen mukaan hänellä on useita kohtalotovereita. Hän kaipaakin nykyistä laajempaa mahdollisuutta eniten ansaitsevien listalla näkymiseen.

Siksi hän innovoi omalla ajallaan veroviranomaisille täysin uudenlaisen mediatietopalvelun, johon kuka tahansa voi ilmoittaa verotietonsa.

Laaksomäki ehdotti, että mitättömällä 999 euron hinnalla itse kukin voisi ostaa oman paikkansa medialistalta ja ilmoittaa sinne haluamansa tulot.

”Valtavasti on meitä alle sata tonnia ansaitsevia, jotka haluaisimme nimemme julkisuuteen.”

Verottaja ei kuitenkaan innostunut liikeideasta.

”Yhtään eivät taaskaan ymmärtäneet tavallista ihmistä. On se hirveä työ lainata seitsemän sähköautoa ja arvokkaita kelloja, jotta saa verotietonsa edes jollakin lailla näkyville.”

Uutissirkuksen selvityksen mukaan Veli-Pekka Laaksomäen verotettavat tulot olivat viime vuonna 34 200 euroa. Mikäli hän maksaa meille sopivasti, julkaisemme hänen nimensä ja verotietonsa jälleen ensi vuonna.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.