Press "Enter" to skip to content

Vierasmaa

Ruotsin poliisi: Olof Palmen murhaaja on Olof Palmea ampunut henkilö

Poliisi teki läpimurron hieman yli kolme vuosikymmentä jatkuneessa murhatutkimuksessa havaittuaan, ettei kukaan muista nähneensä murhaajaa murhapaikalla.

Drottninggatanin laatoituksella kävelee ihmisiä
Ruotsin poliisin mukaan murhaaja ei näy edes tässä rekonstruktiokuvassa, jota ei ole otettu murhapaikalta.

Ruotsin pääministerin Olof Palmen murhasi helmikuussa 1986 todennäköisesti se henkilö, joka ampui hänet. Tutkinnan pääsyyttäjä Krister Petersson uskoo, että syyllinen on kuollut, joten murhatutkinta lopetetaan.

Syyttäjän mukaan se, ettei kukaan muista nähneensä Olof Palmen murhasta epäiltyä murhapaikalla, sopii yhteen todistajien kertomusten kanssa.

”Kyllä tämä oli nyt tässä, ellei sitten jotain uutta ilmaannu”, Uutissirkuksen murhatutkinta- ja kaaosteoria-asiantuntija Uolevi Ahonen sanoo.

Murhaajan liikkeet
johtivat jäljille

Syyttäjän mukaan on täysin selvää, että murhaaja kulki murhapaikalta pohjoiseen tai etelään.

”Tai sitten itään tai länteen. Ensimmäisten kolmen vuosikymmenen aikana tutkinnasta unohdettiin kuitenkin väli-ilmansuunnat koillinen, kaakko, lounas ja luode, jotka nyt vahvistavat sen, että murhaaja saattoi olla murhapaikalla, jos hän ei ollut teon tapahtumahetkellä jossain muualla”, Ahonen täsmentää.

”Usean todistajanlausunnon mukaan Sveavägenin päässä on kuitenkin portaat.”

Ruotsin poliisi on kuulustellut kaikki ennen Palmen murhaa tai sen jälkeen syntyneet miehet. Tämä seikka saattaa johtaa tutkinnan uudelleen avaamiseen lähivuosina.

”Naisetkin pitäisi vielä kuulustella”, Ahonen toteaa.

Suomen poliisin mukaan Olof Palmen murha ei liitty Volkan Ünsalin tapaukseen, eivätkä Jari Aarnio tai Kari Tolvanen ole saaneet yhteydenottoa Ruotsin poliisilta tässä asiassa.

Olof Palmen murha on maailman laajimmin tutkittu murha, ja siitä esitetään uusi teoria ainakin kerran vuodessa kesän kynnyksellä.

Aiheesta muissa aviiseissa:
Hetki hetkeltä jo 34 vuoden ajanTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.