Press "Enter" to skip to content

Talous

”Verovälttelijä” kiilasi kaikkien aikojen pahimpien haukkumasanojen kärkeen

Uutissirkuksen kyselyssä verovälttelijä ohitti reilusti siansuoron, putkisierainlepakon ja saksiravun ektoplasman.

Esimies rynnistää
Kuvasta pois kiiruhtava henkilö ei liity tapaukseen.

”Silti lienee vielä pitkä matka siihen, että homottelu tai huorittelu korvattaisiin verovälttelijättelyllä”, tutkimuksen toteuttanut Uutissirkuksen osakeyhtiö-, voitonsiirto- ja tulonmuuntoasiantuntija Uolevi Ahohen arvioi.

Haukkumasanoja tutkittiin neljän vaihtoehdon Twitter-kyselyllä. Puolet vastaajista arvioi verovälttelijän kaikkein pahimmaksi haukkumasanaksi. Toiseksi pahimpana pidettiin siansuoroa (25 %). Kaikkiaan kyselyyn vastasi yhden vuorokauden aikana 16 ihmistä.

”Vertailu ei ole aivan tarkka, koska esimerkiksi termi ’hammaslääkärin sylki-imuri’ ei Twitterin merkkimäärärajoituksen vuoksi mahtunut vaihtoehtojen joukkoon”, Ahonen sanoo.

Verovälttely-sana tuli esille Finnwatchin kampanjassa, jonka mukaan valtio saisi joka vuosi 430 miljoonaa euroa enemmän verotuloja, jos esimerkiksi listaamattomien yritysten osinkoverotusta ja korkovähennysrajoituksia kiristettäisiin.

Alussa lähes vaille palstatilaa jäänyt kampanja on viime päivinä saanut runsaasti huomiota, koska Keskuskauppakamari on ryhtynyt pitämään kampanjaa ja sitä tukevia kansalaisjärjestöjä voimallisesti esillä.

Verovälttely-sana on suututtanut Keskuskauppakamarin lisäksi erityisesti Twitterissä aikaansa viettäviä suurituloisia ja sellaiseksi haluavia miehiä jopa niin paljon, että he ovat luopuneet vuosittaisista 50 euron lahjoituksistaan maailman hädänalaisimpia auttaville järjestöille.

Miesten mukaan he eivät välttele veroja, koska he toimivat täysin kaikkien lakien mukaan.

Rap-artisti Petri Nygård ehti kiteyttää miesten tunnot jo vuonna 2013 kappaleessaan Tää on niin tätä: ”Moraali niin korkeella, etten edes ylety siihen.”

Aiheesta muualla:
Yle 22.5.2020: Finnwatchin verovälttelykampanja on poikinut boikotteja ja suututtanut yrittäjiä – mistä on kyse ja kuka on oikeassa?
Finnwatch: 430 miljoonaa
Valtiovarainministeriö 9.2.2017: Yritysverotuksen asiantuntijaryhmän raporttiTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.