Press "Enter" to skip to content

Kehitystoiminta

Koronaviruksesta kärsinyt yritys anasti tuet, jotka toinen yritys oli jo ehtinyt budjetoida

Päijäthämäläinen kampaamoalan yrittäjä Eila Kekkilehto sai 2 400 euron tuen samaan aikaan kun etelähelsinkiläinen konsulttiyritys jäi täysin vaille anomaansa sataatuhatta euroa.

50 euron seteliä muistuttuva seteli, jonka arvo on 49,90
Arkistokuvamme ei liity tapaukseen.

”Tapaus on vain jäävuoren huippu siitä pöyristyttävästä eriarvoisuudesta, joka koronatukien jaossa on tapahtunut”, Uutissirkuksen kapitalismi- ja valtionapuasiantuntija Uolevi Ahonen kiteyttää.

Etelähelsinkiläisen Luxemburgiin rekisteröidyn monialayritys WeMakeMoney Oy:n toimitusjohtaja ja pääomistaja Jake Pöntilä on kielteisestä päätöksestä vieläkin hämmentynyt. Hänen yrityksensä oli jo ehtinyt budjetoida ja osin käyttääkin hakemansa tuen.

”Ja nyt jäimme täysin tyhjän päälle.”

Pöntilä kertoo tutkineensa koko alkuviikon tapauksen taustoja, ja tyrmistyneensä päivä päivältä yhä enemmän.

”Tällä kampaajalla on yhden hengen osakeyhtiö, hänen toimintansa on ollut voitollista, hänellä ei ole verovelkoja ulosotossa ja hän on toimittanut jopa tilinpäätöksensä Patentti- ja rekisterihallitukseen.”

WeMakeMoney Oy oli anonut Business Finlandilta 100 000 euron tukea rahanansainnan kehitystyökalunsa kehittämisen käynnistämisen aloittamisen valmistelun laatujärjestelmän suunnitteluun.

”Nyt meitä uhkaa talouskriisi. Jo yksin hakemuksemme tehnyt konsultti laskutti meiltä 98 000 euroa.”

Vaikka Kekkilehto saikin avustuksensa Ely-keskukselta ja Pöntilä teki hakemuksensa Business Finlandille, kyseessä on Pöntilän mukaan sama asia.

”Kyllä ne ovat täysin samaa rahaa, jota tässä jaetaan, ovathan, eivätkös olekin”, hän korostaa.

Eila Kekkilehto on jo luvannut pyytää Pöntilältä tekoaan anteeksi. Tosin ei vielä tänään, koska hänellä on asiakaskadosta huolimatta kiireitä.

”Pitää myydä irtaimistoa sen verran, että saan liiketilan vuokrat maksetuksi. Sen jälkeen täyttänen konkurssihakemuksen.”

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.