Press "Enter" to skip to content

Kehitystoiminta

Mies aikoo suunnistaa Jukolan viestin ankkuriosuuden kerrostalon parvekkeella

Helsinkiläinen Tuomas Kyyttönen on jo saanut naapuriltaan Herkko Saariselta luvan tämän parvekkeen käyttöön.

kompassi kädessä, taustalla parveke, jossa korituoli
Herkko Saarinen paljastaa ankkuriosuuden olevan paikoitellen vaikeakulkuinen.

”Omaani en voinut nimetä Rovaniemeä korvaavaksi kisapaikaksi, koska se olisi ollut minulle liian tuttua maastoa, Kyyttönen sanoo.

”Naapurin parvekkeella en sen sijaan ole vieraillut kolmeen vuoteen, joten se täyttää harjoituskieltoalueen vaatimukset.”

Kyyttönen aikoo innostaa myös muut työpaikkajoukkueensa jäsenet mukaan kisaan. Siihen hänellä on hyvät mahdollisuudet esimiesasemansa johdosta.

”Jo viitenä vuonna olen nostattanut porukallemme Jukola-osallistumisella tämmöistä tiimihenkeä. Tällä kertaa jokainen suunnistaisi oman osuutensa ikäänkuin etänä naapurinsa parvekkeella, pihamaalla tai patiolla.”

Herkko Saarinen on lupautunut kisan ratamestariksi.

”Erittäin haastava maasto, kun lähes neljäntoista kilometrin osuuden kaikki rastit täytyy sijoittaa tuohon olohuoneen ikkunan alle noin kuuden neliömetrin alueelle”, Saarinen sanoo.

”Mutta mitä Kyyttösen suunnistustaitoja olen aiemmin päässyt näkemään, niin siinä ja siinä, ehtiikö hän osuudeltaan maaliin ennen sen sulkeutumista. Iltarasteiltakin sitä on aina jouduttu odottelemaan melkein pimeän tuloon saakka.”

Radan noususummaa Mäkinen aikoo lisätä hakemalla parvekkeensa korituolien väliin useampia säkillisiä multaa ja lekasoraa.

”Onneksi viime joululta on vielä kuusi tallessa. Siitä saa vaikeakulkuisen hakkuuaukean tuohon pöydän lähistölle.”

Mäkinen itse on aiempina vuosina ollut mukana samassa joukkueessa kuin Kyyttönen. Tämänvuotisen osallistumisensa hän oli kuitenkin perunut jo talvella, joten ratamestarin tehtävät sopivat hänelle mitä mainioimmin.

Uutissirkuksen saamien tietojen mukaan Kyyttösen alaiset eivät yllättäen ole rajattoman innostuneita hänen ideastaan.

Aiheesta muissa aviiseissa:
Yle 31.3.2020: Rovaniemen Jukolan viesti on siirretty vuodella eteenpäin
HS 22.3.2020: Ranskalaismies juoksi maratonin parvekkeellaan

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.