Press "Enter" to skip to content

Klikkiotsikot

Keravalaismiehen hätkähdyttävä havainto: aivan tavallinen henkilöauto voi loukata yksityisyydensuojaasi

Keravalainen Jorma Hätölä aikoo haastaa autonvalmistajan oikeuteen yksityisasioidensa paljastamisesta. Hätölän mukaan hänen vuosimallin 1998 Ford Fiestansa on levittänyt sivullisille muiden muassa tietoja hänen matkareiteistään.

vanhahkoja autoja kadun varressa syksyisten lehtien keskellä
Tietoturvan vuoksi poistimme Jorma Hätölän auton hänen syksyisestä kännykkäotoksestaan.

Todistusaineistokseen mies on koonnut yli kaksisataa tuntia autoilustaan taltioimiaan videoita.

”Tietoturvaepäilyni heräsivät, kun kaverini testaili uutta puhelintaan ja kuvasi ajeluani kadunkulmassa”, Hätölä kertoo.

”Videolta näkyi, että täsmälleen samalla hetkellä kun laitoin vilkun päälle, auton ulkopuolella oleva suuntavalo alkoi vilkkua ja kertoi ulkopuolisille selvästi, mihin aioin ajaa.”

Kun kaverukset kuvasivat lisää videoita, yksityisyydensuojan loukkauksia tuli esille hätkähdyttävä määrä.

”Auto paljasti lähes kaikki suunnitelmani. Kun laitoin pakin päälle, peruutusvalo syttyi. Kuka tahansa saattoi siis saada tiedon, että aioin peruuttaa”, Hätölä hämmästelee.

Taltioinneista voi myös havaita, että kun Hätölä painoi jarrupoljinta, auton taakse syttyi punainen valo.

”Tämä ei voi olla sattumaa. Tein sata jarrutusta ja joka ainoan kerran valo alkoi loistaa.”

Videon ääniraidalta Hätilä havaitsi, että yksityisyydensuoja oli todella olematon. Esimerkiksi kun hän käynnisti auton, se alkoi pitää selkeästi havaittavaa ääntä.

”Ilmeisesti on niin, että mitä vanhempi pakoputki, sitä olemattomampi tietoturva! Minun Fiestani voi havaita jopa yli puolen kilometrin päästä.”

Hätölä luuli jo nähneensä kaiken, mutta pahin oli kuitenkin yhä edessä.

”Kun pysäköin autoni kaupan eteen, huomasin näyteikkunan heijastuksesta, että auton nokassa oli kilpi, jossa oli kirjain- ja numerosarja. Se näytti olevan jokaisessa autossa erilainen. Aivan selkeä yksityisyyden loukkaus tämäkin. Onko todella niin, että kenen vain annetaan kilven perusteella huomata, että yksi ja sama auto siinä nyt menee?”

Hätölä on ottanut asiassaan yhteyttä paitsi Uutissirkukseen myös lakimieheen.

”Onhan nyt täysikuu, onhan”, Hätölän nimettömänä pysyttelevä asianajaja tiedustelee hiuksiaan haroen ja yrittää tekeytyä näkymättömäksi samalla kun hänen päämiehensä peittää autonsa vilkkuja, peruutusvaloja ja rekisterikilpiä ilmastointiteipillä.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.